Un distrugator din cadrul Flotei a 7-a americane, USS Pinckney, se afla in drum spre coasta de sud a Vietnamului, pentru a ajuta la cautarea avionului Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines, disparut in cursul noptii de vineri spre sambata, a anuntat Pentagonul, potrivit AFP.

Distrugatorul, care efectua manevre in apele internationale ale Marii Chinei de Sud, ar putea sa se afle in vecinatatea avionului disparut in ultimele 24 de ore, a precizat Departamentul american al Apararii intr-un comunicat.

USS Pinckney transporta doua elicoptere ce pot fi echipate cu material de ajutor si cautare.

Un avion de supraveghere P-3C Orion, echipat cu radare si sistem de cercetare cu raza lunga, este de asemenea pe cale sa paraseasca baza aeriana americana din Okinawa, Japonia.

Un Boeing 777 apartinand Malaysia Airlines, care facea legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, avand 239 de persoane la bord, a disparut de pe radar in noaptea de vineri spre sambata, deasupra Marii Chinei de Sud, iar mai multe tari din zona au lansat misiuni de cautare maritima si aeriana pentru localizarea aparatului.