La ora actuală, instituția noastră a tot încercat (din 2018) să fie parte a strategiei de educație financiară, fiind o serie de discuții inclusiv cu Ministerul Educației în care componenta de educație fiscală, din punctul nostru de vedere, ocupă un rol primordial, a declarat Mihaela Drăgulin, director general în cadrul Direcţiei generale de asistenţă pentru contribuabili din ANAF.

ANAFFoto: Hotnews / Florin Barbuta

“Până la urmă, degeaba facem educație financiară dacă nu înțelegem că și partea de fiscalitate aduce contribuție întregii societăți românești. Oamenii trebuie să înțeleagă necesitatea de a plăti impozite și taxe: de ce trebuie să le plătim și cum”, a spus ea, în cadrul unui eveniment organizat de FACIAS.

Ea spune că fără ajutorul altor instituții, ANAF a reușit în 2022 și 2023 să ne adresăm la diverse universități de prestigiu din România astfel încât să deruleze o serie de campanii „și să le explicăm viitorilor contribuabili ce au de plătit, ce înseamnă conformarea fiscală voluntară, ce înseamnă moral fiscal și cum anume își pot îndeplini obligațiile fiscale”.