​BAC 2011 Sesiunea a II-a Absolventii au sustinut proba scrisa la limba materna

de R.P.     HotNews.ro
Marţi, 30 august 2011, 10:53 Actualitate | Esenţial


Sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului 2011 a continuat marti, 30 august, cu examenul scris la limba si literatura materna. La aceasta proba s-au inscris 945 de absolventi de liceu. Luni, 29 august, absolventii de liceu au sustinut prima proba scrisa a celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2011, examenul la Limba si literatura romana. Potrivit centralizarii realizate de Ministerul Educatiei, au fost dati afara din salile de examinare 240 de absolventi, la nivel national.

In data de 31 august elevii vor sustine proba obligatorie a profilului -  E(c), urmand ca in data de 2 septembrie examenul de bacalaureat sa se incheie cu proba scrisa la alegere a profilului sau specializarii -  E(d).

Conform metodologiei, afisarea rezultatelor se va face in data de 4 septembrie 2011, data la care pot fi depuse si eventuale contestatii. Termenul de rezolvare a contestatiilor este prevazut in intervalul 5-6 septembrie 2011. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna, vor fi afisate in data de 7 septembrie 2011.

Calendarul examenului de Bacalaureat Sesiunea august-septembrie 2011

22-23 august    Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A
22-24 august    Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B
23-24 august    Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C
25-26 august    Evaluarea competentelor digitale - proba D
29 august         Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa
30 august         Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa
31 august         Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa
2 septembrie    Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa
4 septembrie    Afisarea rezultatelor (pana la orele 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)
5-6 septembrie    Rezolvarea contestatiilor
7 septembrie    Afisarea rezultatelor finale

Ministerul Educatiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (linie gratuita), la care cetatenii pot semnala orice neregula constatata in derularea examenului de bacalaureat. Ministerul le reaminteste parintilor ca examenul de bacalaureat este gratuit pentru elevii clasei a XII-a si solicita elevilor si parintilor sa semnaleze la numarul amintit orice situatie in care se solicita bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol. Linia de telefon va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 9.00-19.00, incepand cu data de 22 august 2011.

Luni, 29 august, absolventii de liceu au sustinut prima proba scrisa a celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2011, examenul la Limba si literatura romana. Potrivit centralizarii realizate de Ministerul Educatiei, au fost dati afara din salile de examinare 240 de absolventi, la nivel national. Ministerul Educatiei anunta ca acestia reprezinta 0,44% dintre candidatii prezenti luni, 29 august, la proba scrisa si au fost eliminati "ca urmare a diferitelor tentative de fraudare a examenului (telefoane mobile, fituici)".

"Conform statisticii realizate de Centrul National de Evaluare si Examinare, (...) din totalul celor 62.348 elevi inscrisi s-au prezentat la examen 54.099 de candidati (86,77%)", se arata in comunicatul remis de Ministerul Educatiei. Potrivit datelor Ministerului, cele mai multe cazuri de elevi eliminati au fost inregistrate in Bucuresti - 44 de candidati, judetul Timis - 18 candidati,  judetul Arges -17 candidati, judetul Bihor -14 candidati.

Citeste si:

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

895 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by