Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost audiat, miercuri, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, el declarand, in fata instantei, ca dosarul sau este "fabricat de procurori, la comanda politica" si acuzandu-l pe Traian Basescu de faptul ca ar incerca, in acest fel, sa controleze trustul Intact, potrivit Agerpres.

"Presedintele (Traian Basescu - n.red.) a incercat sa gaseasca parghii prin care sa ma determine sa fiu cuminte si sa spun numai lucruri bune la adresa sa. Nu a putut si de aceea ne aflam in fata unui dosar politic. Nu a reusit sa ma faca sa fiu obedient", a afirmat Dan Voiculescu.

El si-a sustinut nevinovatia in dosarul privind privatizarea ICA, declarand ca acuzatiile care i se aduc sunt "nefondate", iar cercetarea judecatoreasca va constata, in opinia sa, acest lucru.

Judecatorii ICCJ i-au mai audiat miercuri pe fostul director general executiv al grupului Grivco, Sorin Pantis, si pe fostul cenzor al ICA, Ene Vica, si au stabilit urmatorul termen al procesului pentru data de 17 ianuarie 2011.