Anchetatorii au continuat marti cercetarile la fata locului pentru a stabili imprejurarile producerii accidentului aviatic de pe Aerodromul de la Tuzla. Potrivit acestora, cei trei grav raniti (n.r. care au ajuns initial la spital, unul dintre ei decedand intre timp) au fost de fapt salvati de "un erou, un coleg de la marina", care i-a scos din flacari. "Nimeni nu a sarit din avion, nu le-ar fi permis inaltimea", a explicat generalul de flotila aeriana Victor Strambeanu. Acesta a mai precizat ca accidentul s-a produs la cateva secunde de la decolare si nu exista indicii privind o explozie in aer.

Declaratii Victor Strambeanu, general Flotila Aeriana:

  • "Echipa pe care o conduc aduna probe acum, urmeaza sa le analizam in detaliu, sa aflam cauzele reale ale accidentului si masurile pentru a evita acest gen de accidente pe viitor"
  • "Am luat mai multe declaratii unor martori oculari care ne-au oferit informatii foarte valoroase"
  • "Misiunea militarilor era una de instructie, efectuata in comun de fortele aeriene si navale"
  • "Nu se poate preciza cine era la mansa"
  • "Accidentul s-a produs la cateva secunde de la decolare (...) decolarea a fost normala, nu au fost convorbiri radio relevante cu pilotul"
  • "Nu avem indicii ca au fost explozii in aer, cel mai probabil incendiul s-a produs la impactul cu solul"
  • "Avionul a venit intr-o pozitie aproape orizontala, dar nu avem mai multe date"
  • "Nu ma pot pronunta daca s-a oprit sau nu motorul, dar cred ca mai degraba a functionat"
  • "Deocamdata zborul cu acest tip de aeronava este oprit, pana la elucidarea cauzei"
  • "Nimeni nu a sarit din avion, nu le-ar fi permis inaltimea, nici timpul, iar ei erau profesionisti. A fost cineva, si cred ca-l putem considera un erou, care i-a scos din flacari pe cei trei (n.r. - care au fost dusi la spital, unul dintre ei decedand intre timp), care a intrat prin flacari si a salvat cat a putut, mai mult nu a fost posibil. Este un coleg de la marina, numele lui este Marian Marin, care nu se afla in avion".

Procurorul Marius Iacob:

  • "Sapte din cele 11 victime au fost identificate pana in acest moment. Se efectueaza necropsiile. Pana in cursul serii toate victimele vor fi identificate''
  • "Nu a fost stabilita exact cauza accidentului. Nu excludem niciuna dintre cele trei variante, care au in vedere factorul uman, factorul de mediu si factorul tehnic"
  • "Estimam o perioada de aproximativ doua luni de zile in care vor fi finalizate aceste cercetari, pe baza raportului pe care il va intocmi comisia constituita prin ordinul Ministerului Apararii Nationale".

12 militari au murit, iar alti doi sunt grav raniti, dupa ce un aparat de zbor de tip AN 2 s-a prabusit, luni dupa-amiaza, pe Aerodromul de la Baza Militara din Tuzla (judetul Constanta), in timpul manevrelor de decolare.

Imediat dupa accident, trei raniti au fost transportati la spital, insa unul dintre acestia a decedat ulterior. Ceilalti doi sunt internati la Spitalul Militar din Bucuresti si sunt in stare stabila, potrivit MApN.

Celelalte 11 persoane au murit carbonizate. Dupa ce au fost scoase dintre ramasitele avionului, trupurile neinsufletite ale acestora au fost transportate la morga Cimitirului Central Constanta pentru efectuarea necropsiei.