Contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov, in valoare de 1,5 miliarde euro, urmeaza sa fie semnat in cursul zilei de luni de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu si de reprezentantii consortiul Vinci-Aktor. Anuntul a fost facut duminica, pentru NewsIn, de directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Dorina Tiron.

Ministrul Transporturilor declara, pe 17 noiembrie, ca, daca pana la finele anului 2009, nu va fi semnat contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov, reiese ca firmele care au castigat licitaţia nu mai este interesata de punerea in practica a proiectului.

Contractul de concesiune al autostrazii Comarnic-Brasov a fost castigat de consorţiul format din firmele Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions S.A., Vinci Construction Grand Projets SAS si Aktor SA, valoarea totala a acestuia fiind de 1,507 miliarde euro.

Concesiunea presupune ca firmele sa construiasca autostrada din fonduri proprii, urmand ca de la data cand se preia amplasamentul, statul sa achite pe o perioada de 26 de ani 180 milioane de euro pe an.

Tronsonul Comarnic-Brasov are o lungime de 58 km si este considerat cel mai dificil tronson, din cadrul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov.