Organizatorii summit-ului NATO l-au confudat pe Traian Basescu cu Emil Boc, comunicand pe ecranele care prezinta anunturi pentru ziaristii prezenti la lucrari ca "presedintele Emil Boc va sustine o declaratie de presa la ora 15.00, ora locala", informeaza NewsIn.

Delegatia romana a sesizat organizatorii imediat ce s-a constatat eroarea, insa a durat in jur de zece minunte pana la rectificarea ei. Ulterior, anuntul a fost corectat, comunicandu-se ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, va sustine o declaratie de presa.

Incidentul nu a fost singular, intr-o situatie similara fiind pusa si delegatia poloneza, premierul Poloniei, Donald Tusk, fiind anuntat drept presedintele acestei tari.

Premierul Emil Boc nu participa la reuniune, seful statului roman fiind prezent la Summit impreuna cu ministrul de Externe Cristian Diaconescu si cu ministrul Apararii, Mihai Stanisoara. De mentionat si ca Traian Basescu nu este insotit la evenimentul sarbatorii a 60 de ani de la infiintarea NATO nici de sotia sa.