​Schimbările climatice și defrișările excesive au un impact devastator asupra mediului, iar consecințele lor ne afectează multe aspecte ale vieții, inclusiv sănătatea. Astfel, acțiunile de împădurire devin cruciale pentru protejarea mediului înconjurător. Prin efort colectiv, Banca Transilvania a continuat și anul acesta tradiția acțiunilor dedicate mediului înconjurător printr-o nouă inițiativă de plantare a copacilor.

Inițiativă de plantare a copacilorFoto: Banca Transilvania

Din dorința spre un viitor mai verde și mai sustenabil, Banca Transilvania, împreună cu Asociația Beard Brothers, a organizat la data de 13 aprilie o nouă acțiune de împădurire în satul Maia, comuna Bobâlna, la aproximativ 70 km de Cluj. Astfel, peste 21.000 de puieți de frasin și de stejar au fost plantați pe o suprafață de 5,5 hectare, iar 430 de voluntari și-au unit forțele pentru a contribui la crearea unui viitor mai verde și mai prosper pentru generațiile viitoare. Bugetul investit în această acțiune a fost de 35.000 de euro.

Istoria băncii cu împăduririle a început acum 10 ani, în 2014, și de-a lungul timpului au plantat cele mai mari păduri susținute de o companie privată din România. Și-au început demersul alături de asociația Tășuleasa Social, prin acțiunea Pădurea Transilvania, iar în ultimii ani au descentralizat ideea – astfel au împădurit zone din comunități locale, din diferite regiuni ale țării.

Prima acțiune de împădurire a avut loc la Budești Fânețe (Bistrița Năsăud). Acolo au plantat 10 hectare cu peste 10.000 de puieți de frasin, salcâm și paltin. Peste 1.500 de persoane conștiente de importanța acestui gest pentru mediul înconjurător, dar și pentru comunitate, au participat la această inițiativă.

Începând cu anul 2014, banca a investit peste 500.000 de euro în programe dedicate acțiunilor de voluntariat pentru împădurire în mai multe localități din România. La acestea au participat peste 13.000 de voluntari, care au împădurit cu peste 300.000 de puieți aproape 90 de hectare de teren.

Aceste acțiuni nu sunt doar simple activități, ci un act puternic de solidaritate și de responsabilitate față de mediul înconjurător, iar fiecare copac plantat reprezintă un pas către o viață sănătoasă. Implicarea voluntarilor demonstrează faptul că împreună putem face schimbări semnificative și durabile, continuând să plantăm speranță pentru un viitor mai verde, sigur și frumos.

Articol susținut de Banca Transilvania