Bărbatul de 23 de ani care a ucis o fetiţă de patru ani și jumătate, copilul concubinei sale, iar apoi i-a incendiat trupul lângă un cimitir din Arad a fost drogat la momentul comiterii faptelor, au concluzionat procurorii. Aceștia au făcut joi reconstituirea crimei, în prezenţa autorului.

Suspectul din cazul crimei din AradFoto: Politia Romana

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Pavel Palcu, a spus că autorul crimei a fost scos din arest pentru reconstituirea faptei şi a fost dus pe tot traseul pe care a purtat trupul fetiței într-un geamantan, după ce a ucis-o pe copilă în locuinţă.

Conform procurorului, raportul expertizei făcute la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice a confirmat că firul de păr găsit în mâna încleştată a fetiţei era al ei, nu al mamei, care nu ar fi participat în niciun fel la crima comisă de concubin.

"Am primit raportul de expertiză de la INEC. (...) Profilul firului de păr găsit în mâna fetiţei aparţine victimei, este exclus să fi fost mama la faţa locului. Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei. Am efectuat reconstituirea, inculpatul a recunoscut şi rezultă că a fost sub influenţa drogurilor", a spus procurorul, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, suspectul a fost sub influenţa drogurilor şi în ziua în care a fost ridicat de acasă de către anchetatori, după ce a fost identificat cadavrul.

Ancheta a mai stabilit că fetiţa nu a fost supusă vreunui abuz sexual, în timp ce imaginile surprinse pe camerele video de la Spitalul Matern Arad confirmă că mama victimei era internată în timpul comiterii crimei de către concubin, pentru că născuse.

Mama şi ceilalţi doi copii pe care îi are se află în continuare într-un centru de protecţie al statului.

Trupul fetiţei, ars parțial, a fost descoperit în 31 octombrie, în apropierea unui cimitir din municipiul Arad. Descoperirea a fost făcută de un bărbat care îşi plimba câinele.

Citește și: