- "Am o solicitare de apărare a independenţei, libertăţii, imparţialităţii sistemului judiciar în ansamblul său legat de o percepţie care se conturează în spaţiul pubic vizând suspiciuni de lipsa unei anchete efective, astfel cum a fost definită prin jurisprudenţa CEDO în dosarul generic denumit "10 august".
- Cred că este foarte important ca sistemul judiciar să aibă un răspuns la aceste discuţii din spaţiul public şi să aibă o reacţie, bineînţeles după o analiză foarte atentă, pentru că o astfel de percepţie poate afecta reputaţia întregului sistem judiciar în ansamblul său şi nu este corect şi nu este de dorit să se întâmple acest lucru", a declarat Stelian Ion în ședința de joi a plenului CSM, potrivit Agerpres.
- "Nu mă găsesc aici pentru a critica o anumită soluţie, nu voi face acest lucru. Repet, este rolul CSM şi, eventual, al Inspecţiei Judiciare să facă anumite verificări, dacă veţi aprecia şi dumneavoastră acest lucru.
- Sunt chestiuni legate în principal de dreptul la apărare din perspectiva persoanelor vătămate, audierea acestora. Trebuie să se facă verificări sub acest aspect", a spus ministrul Justiţiei.
Dosarul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis marți Tribunalul București, care a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Prin această decizie, foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor.
Decizia Tribunalului București este definitivă. Magistratul de la Tribunalul București care a respins cererea DIICOT de redeschidere a dosarului 10 august este Daria Miheț, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.
Hotărârea a generat reacții aprinse în spațiul public, inclusiv din partea premierului Florin Cîțu, care s-a declarat dezamăgit de această hotărâre, spunând că experții analizează dacă mai există și alte căi de atac.
Tribunalul București a răspuns reacțiilor critice din spațiul public generate de decizia instanței prin care a fost clasat definitiv dosarul 10 august și scapă de răspundere penală foștii șefi ai Jandarmeriei pentru intervenția violentă la mitingul diasporei. Tribunalul susține că decizia a fost luată "pe baza dispoziţiilor legale incidente cauzei şi pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice, nu pe bază de emoţii şi sentimente".
Doamne fereste sa ai vreodata nevoie de ajutorul statului. Suntem singuri, complet singuri.
Politia ne lasa sa murim, pompierii ne lasa sa murim, judecatorii elibereaza psihopati care ne violeaza si ne omoara etc.
daca aceasta reputatie dispare, o sa le ceara infractorii socoteala ca d c nu-i mai apara "justitia"....
judecatorii romani sunt niste glume proaste
si mai grav e ca se cred infailibili si de necercetat ! exact asta a spus CSM si TMB... "noi suntem perfecti, noi nu putem gresi, lasati-ne in pace sa facem ce vrem"
ceea ce este EXTREM de grav si un precedent extrem de periculos!
judecatorii romani scapa infractori, amana procese pana se prescriu, ignora probe, dau solutii ignorand grmada din probe etc etc etc (si un search pe net o sa va convinga de faptul ca am dreptate), pentru asta sunt platiti regeste, ies la 50 de ani la pensie, primesc pensii speciale si apoi ne dau noua lectii de moralitate!
Justitie politica !
Asa va trebuie !
Justitie politica !
Asa va trebuie !
Ce nu e clar ?
Ei au drepturi mult peste oamenii obisnuiti .
In schimb , nu au nici o obligatie fata de cei care la platesc salariile si pensiile foarte speciale .
Nu au nici macar obligatia de a explica publicului deciziile luate in cazuri controversate.
Ar fi util de stiut care este temeiul legal pentru aceasta practica .
La CSM/Justitie nu exista institutia purtatorului de cuvant ?
Faptele arata ca Sistemului de justitie din Ro nu ii pasa de perceptia pe care o au cetatenii asupra sa .
Deloc .
Posibilele explicatii pentru acest fapt nu sunt tocmai linistitoare.
CSM / Sistemul reactioneaza ca si cand Justitia din Ro ar fi - prin definitie - in afara oricarei banuieli de coruptie & incompetenta .
Nu ar trebui ca CSM sa explice pe ce argumente se bazeaza cand pretinde ca cetatenii sa considere ca Sistemul de justitie este o exceptie - de corectitudine si profesionalism - in Ro ?
Pentru ca - in Realitate- cetatenii vad zilnic coruptia & incompetenta care stapanesc toate celelalte sisteme ale Statului .
Iar Justitia din Ro nu a rezolvat - dupa 30 de ani - Dosarul Revolutiei & Dosarul Mineriadei .
Nici dupa ce CEDO a decis - acum 5/6 ani - ca are obligatia de a se pronunta (nu de a inchide dosarele , cum facuse) .
Poate Sistemul - in aceasta situatie - sa pretinda ca este credibil ?
Este inevitabil sa se faca legatura intre Dosarul 10 august si Dosarul Revolutiei / Mineriadei .
In aceste Dosare sunt inculpati/implicati membri
ai structurior de forta ale Statului .
Sistemul juridic actioneaza pentru protejarea lor de raspunderea legala fata de posibilele infractiuni comise .
Inca o musamalizare .
Clar .
Urmatorul a fost autointitulatul Martir de studio Tv al zilei de Doliu National 10 august...Opriti Macelul, ma rog, infasurat in steagul tricolor, spume pe el etc...are expresii noi in vocabular probabil dobandite recent de pe la Bruxelles gen : justitia umbla cu capul spart...iar lui Orban i s-a umflat capul la Palatul Victoria :))) O sti el ceva.
Apoi urmeaza la o zi Citu ca sa nu ramana in urma.
Azi se trezeste "de urgenta" din somnul apasat ditamai Iohanissul pretinzand ministrului Stelian Ion anumite treburi, omul usor speriat o da cu CEDO si alte posibilitati.
Eu zic ca baietii astia sa incerce totusi si la Biserica, sa mearga la Daniel poate pune o vorba buna la Doamne Doamne, poate au noroc.
Solicita supervizarea sau contestarea de catre CSM a unei hotarari judecatoresti, pe care nu o poate face ?
Solicita interventia disciplinara a Inspectiei Judiciare fara precizarea motivelor si obiectului acesteia ?
Balbaiala noului ministru, mai mult politica decat juridica, este ingrijoratoare !