Premierul Florin Cîțu se declară dezamăgit de decizia definitivă a Tribunalului București de clasare a dosarului 10 August și spune că experții analizează dacă mai există și alte căi de atac.

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei
  • "Este o decizie a Tribunalului și nu pot comenta decât ca cetățean. Sunt dezamăgit când vedem că în România nimeni nu a tras în noi, în decembrie '89, că nimeni nu răspunde pentru mineriade, iar aici e greu să găsim responsabili. Mă voi asigura că românii nu vor mai avea de suferit de pe urma unui stat abuziv", a declarat Florin Cîțu, miercuri, la finalul ședinței de guvern.

El a mai spus că a stat de vorbă cu ministrul Justiției și că "așteaptă opinia experților dacă se mai poate ceva și dacă există alte căi de atac".

Amintim că dosarul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis definitiv, marți, Tribunalul București, care a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Prin această decizie, foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor.

CITEȘTE ȘI: