Ambasadorul Israelului la București, David Saranga i-a trimis o scrisoare Patriarhului Daniel, în care exprimă consternarea sa și a guvernului său după atacul comis de un extremist israelian împotriva Bisericii Ortodoxe Române.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un bărbat a fost surprins de camerele de supraveghere din cartierul Musrara, Ierusalimul de Est, în timp ce încerca să spargă uşa Bisericii Ortodoxe cu un bolovan. Bărbatul ar fi vrut să dea jos emblema Patriarhiei Române, reușind să îndoaie şi crucea.

Scrisoarea ambasadorului Israelului către Patriarhul BOR:

”Preafericirea Voastră,

În numele meu și al guvernului israelian îmi exprim consternarea față de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil și vă asigurăm că autorii gestului incalificabil vor ajunge cât mai repede în fața justiției pentru a fi pedepsiți.

Autoritățile israeliene vor acoperi pagubele cauzate de acest incident și vor depune toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea Reprezentanței Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române la Ierusalim.

Astfel de acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu și nu vor fi tolerate nici de autorități, și nici de societatea israeliană.”