Deputatul ALDE Marius Petcu îi ironizează pe foștii colegi de alianță din PSD, "marii oameni politici, tăcuți până de curând și aliniați în spatele unui lider" și spune că aceștia "știu cel mai bine ce înseamnă lașitatea". El îi atacă pe Viorica Dăncilă, pe Eugen Teodorovici, "marele zmeu", și pe Mihai Fifor, "întruchiparea perfectă a tipului de laș în politică".

Toma PetcuFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat pe Facebook, Toma Petcu le răspunde liderilor PSD care au acuzat ALDE de lașitate.

"Marii oameni politici din PSD, tăcuți până de curând și aliniați în spatele unui lider, au ieșit în ultimele ore să acuze ALDE de lașitate. Ei bine stimabililor, dvs știți mai bine ce înseamnă lașitatea. Cine vorbește de lașitate? Domnul Fifor, cel care a fost remaniat din funcția de ministru al Apărării de Liviu Dragnea în 2018, atunci când a fost episodul cu scrisoarea semnată și apoi neasumată. Atunci, dle Fifor, ați fost întruchiparea perfectă a tipului de laș în politică. Așa că, mai ușor cu acuzații de lașitate la adresa ALDE.

Cine mai vorbește de lașitate? Domnul Teodorovici? Cât timp a fost în afara Guvernului nu a știut decât să critice de pe margine. Marele zmeu Teodorovici, atunci când a intrat în Guvern, brusc, toate declarațiile sale belicoase au fost date uitării. Amnezie!

Iar acestea sunt doar două exemple. Nu mai vorbim de doamna Dăncilă, cea care a fugit de votul Parlamentului atunci când ALDE i-a cerut să facă restructurarea guvernamentală. Ei bine, acum va trebui să meargă singură în Parlament", spune Toma Petcu.

El le transmite liderilor PSD să se preocupe de propriile probleme și de cum vor mai guverna încă vreo câteva zile, și să nu mai dea vina pe ALDE pentru eșecul lor.