Anchetatorii au încercat, la perchezițiile de sâmbătă făcute în casa lui Gheorghe Dincă, să găsească probe care să arate prezența fetei de 18 ani, Luiza, la locuința lui Dincă, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime. Ea a spus că au fost găsite 3 urme biologice, fără a preciza despre ce este vorba, iar la ultima audiere Dincă ar fi dat noi indicii. De asemenea, reprezentantul DIICOT a spus că analizele arată cu o probabilitate de peste 99,9% că profilul ADN aparține victimei.

DincaFoto: Hotnews

Perchezițiile la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal s-au încheiat, sâmbătă, în cea de-a doua zi de cercetări la fața locului, și au fost ridicate noi probe care au fost duse la sediul Poliției Caracal. Sâmbătă seară au avut loc verificări într-un lan de floarea-soarelui unde Dincă a susținut că ar fi oprit mașina și ar fi aruncat telefonul Luizei, fata de 18 ani dispărută din luna aprilie, însă anchetatorii nu au găsit nimic.

Anchetatorii au încercat, la perchezițiile de sâmbătă făcute în casa lui Gheorghe Dincă, să găsească probe care să arate prezența fetei de 18 ani, Luiza, la locuința lui Dincă, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

"Cercetarea la fața locului a fost întreruptă și reluată azi (sâmbătă, n.r.) și a vizat fixarea prezenței Luizei la domiciliul inculpatului. Au fost găsite și ridicate trei urme biologice și a fost făcută o conducere în teren a inculpatului (...) Inculpatul a recunoscut faptele de fiecare dată și la ultima audiere a dat noi indicii”, a precizat Mihaela Porime.

Reprezentantul DIICOT a precizat, de asemenea, că la dosar au fost atașate cele două rapoarte ale experizei antropologice și genetice realizate de Institutul de Medicină Legală.

Raportul antropologic realizat pe fragmente de oase și dinți găsite în locuința lui Dincă arată că acestea aparțin unei fete cu vârta între 15 și 17 ani, în timp ce constatările preliminare pentru profilul genetic sunt că, în proporție de peste 99,9%, acesta aparține unei singure persoane, respectiv Alexandrei.

"Din raportul de expertiză medico-legală antropologic, efectuat asupra fragmentelor oaselor și dinților, fragmentelor găsite la domiciliul inculpatului cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la data de 27 iulie 2019, s-a concluzionat că aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani, la data decesului. De asemenea, au sosit și constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare având ca obiect stabilirea profilului genetic al probelor ridicate cu ocazia cercetărilor la fața locului de la domiciliul inculpatului. Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparține victimei cu probabilitate de peste 99,9%”, a precizat Mihaela Porime.

Întrebată despre cele trei telefoane ale lui Gheorghe Dincă, reprezentantul DIICOT a spus că acestea au fost ridicate și urmează să fie expertizate informatic la București.

De pe unul dintre telefoanele lui Gheorghe Dincă ar fi sunat și Alexandra, de trei ori, la 112, joi, 25 iulie, pentru a anunța că a fost răpită, sechestrată și violată.

Surse judicare au declarat pentru Mediafax că anchetatorii au găsit, sâmbătă, la domiciliul lui Gheorghe Dincă, urme biologice pe un calendar și pe o pereche de pantaloni.

Perchezițiile în casa în care Gheorghe Dincă susține că le-a ucis pe Alexandra și Luiza au fost reluate vineri de procurorii DIICOT, împreună cu experții criminaliști. După prima zi de căutări, anchetatorii au ridicat noi fragmente osoase și probe biologice, care urmează să fie analizate genetic și antropologic, declara purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime. Vineri, anchetatorii au găsit în parcul din Caracal cartela SIM și telefonul Alexandrei, după ce Gheorghe Dincă a indicat locul în care le-a aruncat.

DIICOT a anunțat oficial, sâmbătă, că în urma analizelor făcute de Institutul Național de Medicină Legală pe fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.