Biroul permanent al Senatului ia în discuţie, luni, cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a acestuia, fiind suspectat de angajarea fictivă a unei consiliere.

Florian BodogFoto: Agerpres

Ulterior, Biroul Permanent va înainta cererea Comisiei juridice pentru formularea unui punct de vedere, care va fi transmis plenului Senatului, scrie Agerpres.

DNA a cerut joi aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, actual senator PSD. Bodog ar fi făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale timp de un an fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul de muncă și fișa postului. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau de aproape 78.000 de lei.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

Fostul ministru al Sănătăţii a susținut că niciunul dintre consilierii pe care i-a avut la minister nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care i-a trasat-o. "Eu le-am trasat ce anume să facă, mie mi-au raportat, cu mine au discutat şi pe mine m-au ajutat în activitatea mea de ministru", a declarat senatorul PSD.