DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, actual senator. Bodog ar fi făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale timp de un an fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul de muncă și fișa postului. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau de aproape 78.000 de lei.

Florian BodogFoto: Agerpres

Procurorul general a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală în cazul unui fost ministru, în prezent senator, pentru infracțiunile de abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului în perioada ianuarie 2017 - ianuarie 2018, a anunțat Parchetul General.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre fostul ministru al Sănătății Florian Bodog.

Și DNA a anunțat că desfășoară "o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului".

Potrivit DNA, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018 demnitarul, deși știa că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.

Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului.

În ceea ce îl privește pe Bodog, actual senator PSD, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general documentele necesare în vederea sesizării Senatului, care urmează să ia o decizie. Avizul solicitat pentru senator în cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea completă a urmăririi penale și pentru a-i oferi acestuia posibilitatea să își formuleze apărările într-un cadru procesual legal, mai spun procurorii.