​Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog, în cazul căruia DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală, fiind suspectat de angajarea fictivă a unei consiliere, susține că niciunul dintre consilierii pe care i-a avut la minister nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care i-a trasat-o. "Eu le-am trasat ce anume să facă, mie mi-au raportat, cu mine au discutat şi pe mine m-au ajutat în activitatea mea de ministru", a declarat senatorul PSD.

BodogFoto: Facebook

Fostul ministru în guvernele Sorin Grindeanu și Mihai Tudose a spus că a aflat din presă că DNA cere încuviințarea urmăririi sale penale.

"Ceea ce pot să vă spun este că niciunul dintre consilierii care au fost angajaţi la minister nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care le-a trasat-o ministrul. Niciunul, toţi au avut activitatea pe care eu le-am fixat-o, fiecare s-a ocupat de ceea ce le-am dat să facă. Toţi consilierii mei, indiferent că au fost cu normă întreagă sau jumătate de normă, au lucrat în directa mea coordonare. Eu le-am trasat ce anume să facă, mie mi-au raportat, cu mine au discutat şi pe mine m-au ajutat în activitatea mea de ministru", a declarat pentru Agerpres Florian Bodog.

DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, actual senator.

Bodog ar fi făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale timp de un an fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul de muncă și fișa postului. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau de aproape 78.000 de lei.