Prefectura București propune închiderea fiecărei maternități pentru o perioadă de o lună pe an, pentru igienizare, în contextul cazurilor de infecție cu stafilococ auriu de la Maternitatea Giulești.

Maternitatea GiuleștiFoto: AGERPRES

În urma unei ședințe cu reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică, ai Societății de Microbiologie, ai Direcției de Sănătate Publică, precum și cu manageri și epidemiologi ai maternităților publice și private din Capitală, au fost stabilite mai multe măsuri, în contextul infectării bebelușilor de la Maternitatea Giulești.

S-a stabilit crearea, prin ordinul prefectului, a unui grup de lucru care să întocmească proceduri de prevenție și tratament în cazul apariției infecției cu stafilococ auriu, redimensionarea numărului de paturi în raport cu creșterea numărului de internări și modificarea raportului existent între numărul de saloane alocate îngrijirii nou-născuților la termen și numărul de saloane alocate îngrijirii prematurilor, în favoarea celor dintâi.

De asemenea, s-a propus reluarea unei practici folosite în trecut - închiderea în fiecare an, pe termen de o lună, a fiecărei maternități, pentru igienizare, potrivit Prefecturii Capitalei.

Luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, declara că 20 de bebeluși născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești, care au ajuns ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent.

CITEȘTE ȘI: Cazul bebelușilor infectați la Maternitatea Giulești: Alți trei copii au fost internați la Spitalul "Grigore Alexandrescu"