Un avion militar de tipul IAR 99 Șoim s-a prăbușit luni, în apropiere de baza aeriană de la Bacău. Cei doi piloți au reușit să se catapulteze, la 5 kilometri vest de localitatea Nicolae Bălcescu, deasupra Lacului Galbeni. Piloții au fost recuperați, se află în stare stabilă și vor fi transferați la spitalul militar din București.

IAR 99 SoimFoto: Cer Senin

„Accidentul s-a produs în apropiere de baza aeriană 96 Bacău. Era o misiune specifică de antrenament. Piloții au reușit catapultarea. S-a început căutarea celor doi piloți. Sunt procedurile specifice în această situație”, a spus Ministrul Apărării, Mihai Fifor, la Antena 3.

UPDATE: 16:00 - Ce s-a întâmplat:

Comandorul Marcel Breşug, şeful de stat major al Bazei 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, şi căpitan-comandorul Iulian Pena, instructor-şef zbor în cadrul aceleiaşi unități militare, s-au catapultat astăzi, 16 iulie, în jurul orei 13.30, la 5 kilometri vest de localitatea Nicolae Bălcescu din județul Bacău, deasupra Lacului Galbeni, transmite MApN.

Piloţii au fost recuperaţi de echipele de căutare-salvare ale bazei aeriene și se află în stare stabilă. Un elicopter SMURD execută, în jurul orei 16:00, un zbor pentru evacuarea primului dintre piloţii recuperaţi către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", din București, urmând ca cel de-al doilea să fie transportat la acelaşi spital cu un avion de tip C-27J Spartan, din cadrul Forţelor Aeriene Române, configurat pentru evacuare medicală.

Comandorul Breşug, în vârstă de 41 ani, are la activ peste 1.000 de ore de zbor pe aeronava IAR 99 Şoim, iar căpitan-comandorul Pena, în vârstă de 40 de ani, are o experienţă de zbor de aproape 450 de ore pe aeronava menţionată.

Aeronava militară decolase în jurul orei 13.20 din baza aeriană pentru a executa un zbor de verificare tehnică. După aproximativ 10 minute de zbor, piloţii s-au catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.

IAR 99 - avionul de antrenament al piloților români

IAR 99 este un avion subsonic militar românesc, produs de Avioane Craiova SA. Întrebuințarea principală este aceea de avion de antrenament capabil să asigure misiuni de atac la sol (CAS - close air support) precum și misiuni de recunoaștere.

În momentul de față Forțele Aeriene Române operează 21 de aeronave IAR 99: 11 aeronave IAR-99 Şoim (modernizate cu sistem de avionică la nivelul anului 1996, folosite pentru a facilita instruirea pe aeronavele MiG-21 LanceR) și 10 aeronave şcoală IAR-99 Standard (în configuraţia de bază, clasică de la nivelul anului 1989).

Chiar în urmă cu câteva zile ministrul Apărării Mihai Fifor spunea că, în contextul în care toate avioanele de vânătoare MiG 21 Lancer sunt ținute la sol dupa incidentul aerian de la baza aeriană Borcea din urmă cu o săptămână, misiunile de poliție aeriană a României sunt executate doar de către britanicii cu cele patru aeronave Eurofighter Typhoon de la baza Mihail Kogălniceanu. „Dacă este nevoie putem să ne asociem cu aparatele IAR 99 Șoim pe care Forțele Aeriene Române le au”, spunea Fifor.

Avioanele IAR 99 ar urma să intre într-un proces de modernizare

Avioanele IAR 99 ar urma să intre într-un proces de modernizare și aducere la standardul „SuperȘoim” pentru antrenarea piloților de F-16.

„În mai puțin de două săptămâni vom putea lansa negocierile cu fabrica de avioane de la Craiova pentru a putea să avem un contract să începem modernizarea celor 21 de aparate IAR 99 Șoim pentru ca acestea să devină aparatul școală pentru piloții de F-16”, a spus Fifor în urmă cu câteva zile.

Modernizarea ar urma să coste circa 124 milioane de euro fără TVA, și ar urma să se facă la Craiova.

Citește mai multe: