Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca senatorul Nicolae Badalau i-a spus ca nu a existat cvorum la inceputul acestei saptamani in sedinta Comisiei parlamentare care trebuia sa discute de achizitionarea rachetelor Patriot deoarece membrii Comisiei au fost invitati sa viziteze un poligon de tir al SPP si i-a trimis pe ziaristi sa-l intrebe pe Badalau despre ce a fost vorba.

Niculae BadalauFoto: Agerpres

Jurnalistii l-au intrebat pe seful PSD cum comenteaza informatia ca secretarul de stat american Rex Tillerson l-a intrebat pe ministrul roman de externe Teodor Melescanu, in scurta prezenta la Bucuresti, ce s-a intamplat in comisia parlamentara si de ce nu a fost cvorum.

Dragnea a preciza ca intre timp proiectul de lege privind achizitionarea primului sistem de rachete sol-aer Patriot a fost adoptat de Camera Deputatilor iar acest lucru "schimba profund viitorul acestei tari, in bine".

In acest fel, "poate acum se lamureste dl Tillerson si ambasada SUA cu aceasta mare furtuna intr-un pahar cu apa", a continuat Liviu Dragnea, adaugand ca exact la inceputul saptamanii, cand era programata discuta in comisie - care nu a mai avut loc, din lipsa de cvorum - "Badalau a spus ca membrii au fost invitati in aceeasi zi sa viziteze un polion de tir".

"In general nu prea cred in coincidente", a spus Dragnea. La insistentele ziaristilor, seful PSD a replicat: "Eu zic sa-l intrebati pe dl Badalau (...) E si el un om important si trebuie sa aiba si el o comunicare".

"Dl Badalau mi-a spus ca au fost invitati la poligonul de tir al SPP", a aratat Dragnea, precizand ca sunt niste "intrebari la care trebuie sa primim raspunsul", "cu speranta foarte mare ca dl Badalau nu a glumit".

In ceea ce priveste relatia cu SUA, daca "isi mai fac probleme in ce priveste angajamentul Romaniei in implicarea in parteneriatul strategic" cu America, dupa "deschiderea uriasa in domeniul militar si tehnologic", "inseamna ca avem noi o problema de comunicare", a aratat Liviu Dragnea, sustinand ca "nu exista niciun fel de ezitare in ce ne priveste in respectarea acestor angajamente si a tuturor deciziilor care au inceput sa se transpuna in niste documente care inseamna constructie dee tehnica militara in Romania si nu numai".

In 13 noiembrie, Liviu Dragnea a lansat un atac la adresa sefului SPP, generalul Lucian Pahontu, pe care l-a catalogat drept "postasul Cotroceniului" si i-a transmis "lui si apropiatilor" sa nu mai incerce la niciun membru PSD sa-l convinga "sa aiba ganduri de marire".

"Nu merg nici cu bata la mine, nu meg nici cu SPP-ul lui Pahontu". Dupa aceea, a continuat: "Apropo, domnule Pahontu, nu mai incercati la niciun membru PSD sa-l convingeti sa aiba ganduri de marire! Ocupati-va de SPP si de paza lui Iohannis. Sfat prietenesc". Intrebat daca seful SPP este implicat in politica, liderul PSD a replicat: "E demult bagat. E postasul de serviciu, vestitorul de serviciu de la Cotroceni. A fost al lui Basescu, acum este al lui Iohannis".