Doua elicoptere vor coordona eficient efectivele de Politie Rutiera, iar peste 400 de aparate radar actioneaza pentru siguranta cetateanului, a anuntat Valentin Ionita, comisar la Directia Rutiera a Politiei Romane, luni, in cadrul unei declaratii de presa pe tema masurilor luate privind intoarcerea din minivacanta, potrivit Agerpres.

"Avem peste 400 de aparate radar care actioneaza pentru siguranta cetateanului si salvarea de vieti omenesti. Beneficiem, de asemenea, de sprijinul a doua unitati de aviatie, respectiv doua elicoptere. (...) Elicopterele au fost ridicate de la sol pentru a coordona foarte eficient efectivele de Politie Rutiera", a precizat Valentin Ionita.

Anterior, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a afirmat ca doua elicoptere ale MAI se vor alatura dispozitivului de Politie Rutiera pentru a asigura supravegherea aeriana a traficului.

Valentin Ionita a spus ca se asteapta in aceasta perioada la cresterea numarului de autovehicule in trafic si un flux foarte mare de autovehicule, in special pe principalele artere ce converg catre zonele turistice.

El a declarat ca Politia Rutiera le recomanda conducatorilor auto sa manifeste o conduita adecvata, sa pastreze viteza regulamentara si adaptata conditiilor de trafic, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de toti participantii la trafic.

"In baza planului de masuri aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, seful Politiei Romane, chestorul de politie Bogdan Despescu a suplimentat efectivul de politisti care au actionat in aceasta perioada (a sarbatorilor pascale n.r.), respectiv un numar de 13.000 de politisti care au actionat zilnic in strada pentru cresterea gradului de siguranta al cetateanului, cu precadere in zona lacaselor de cult. Astfel, in aceasta perioada am reusit sa imbunatatim gradul de siguranta rutiera, sens in care suntem prezenti pentru cresterea sigurantei cetateanului si pentru reducerea numarului de accidente rutiere", a afirmat comisarul.