Un infractor deosebit de periculos a fost adus joi in tara, din Marea Britanie, pentru a executa o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare pentru omor si talharii, fapte comise in Romania, Franta si Marea Britanie, transmite Mediafax.

Barbatul, in varsta de 31 de ani, are de executat 25 de ani de inchisoare, dupa ce, in perioada 2010 -2011, a savarsit mai multe fapte de omor deosebit de grav, talharie si vatamare corporala grava, pentru care a fost condamnat atat de instanta din Romania, cat si de cea din Marea Britanie.

"In urma cooperarii politienesti internationale cu autoritatile din Marea Britanie, o escorta a Politiei Romane a adus in tara un barbat roman condamnat la 25 de ani de inchisoare, in vederea executarii pedepsei. Cel in cauza este considerat un infractor deosebit de periculos, fiind autorul mai multor fapte de omor si talharii, pe teritoriul Romaniei, Frantei si Marii Britanii", se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Barbatul a fost adus in tara in urma colaborarii judiciare internationale cu autoritatile britanice, prin intermediul Biroului National Interpol din Politia Romana.

Surse din Politie au declarat, pentru MEDIAFAX, ca barbatul adus in tara se numeste Mihai Milea si este din judetul Calarasi.

In 16 ianuarie 2013, Mihai Milea a fost condamnat definitiv, de instanta suprema, la 25 de ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav. Instanta a dispus atunci sa ii fie scazuta din pedeapsa perioada retinerii si arestarii preventive, din 16 decembrie 2011 pana in 16 ianuarie 2013.

Potrivit surselor citate, in 2010, Mihai Milea a omorat un batran din Constanta. Ulterior, acesta a omorat un alt batran, in Franta, telefonul mobil al victimei fiind gasit asupra lui Milea de catre autoritatile din Manchester, Marea Britanie, unde a comis mai multe talharii.

Sursele citate au precizat ca, in timpul petrecut in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, l-a lovit cu un pix in ochi pe un coleg de detentie.

In februarie 2012, procurorii constanteni l-au trimis in judecata pe Mihai Milea pentru ca, in noaptea de 23 spre 24 mai 2010, a ucis un batran de 71 de ani care locuia in cartierul Faleza Nord din municipiul Constanta. Tanarul l-a strangulat cu un snur si l-a injunghiat in partea dreapta a gatului cu un cutit de bucatarie, ascunzand apoi cadavrul sub patul din dormitor. De asemenea, el a furat mai multe bunuri ale victimei, printre care portofelul cu bani, acte si carduri bancare, telefonul mobil, cheile locuintei si ale autoturismului Daewoo Nubira.

In cursul investigatiilor s-a constatat ca Mihai Milea a fugit din Romania a doua zi dupa comiterea faptelor, astfel incat Tribunalul Constanta a emis pe numele sau mandat european de arestare si mandat de urmarire internationala. La scurt timp dupa parasirea tarii, Milea a jefuit si sechestrat o persoana in Londra, fapte pentru care a fost condamnat in Marea Britanie la sapte ani si doua luni de inchisoare, iar pe de alta parte s-a stabilit ca tot el este suspectul principal pentru uciderea si jefuirea unei persoane in Paris.

In luna decembrie 2011, autoritatile judiciare britanice l-au transferat pe Milea in Romania, in vederea efectuarii urmaririi penale si judecarii sale. Ulterior, Milea a fost trimis in Marea Britanie, pentru anchete care il vizau.

Mihai Milea a mai fost condamnat la inchisoaare, fiind liberat in 20 aprilie 2010, dupa executarea partiala a unei pedepse de noua ani inchisoare pentru talharie si violare de domiciliu.