Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri un nou termen in procesul in care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a fost retrimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul in care este acuzat pentru fapte de coruptie in legatura cu renovarea casei mamei sale, prejudiciul retinut fiind de aceasta data diminuat, scrie Agerpres.

Pe 15 noiembrie, la primul termen al procesului, Miron Mitrea a cerut judecatorilor amanarea dosarului deoarece nu si-a angajat inca un avocat.

Potrivit DNA, in dosarul retrimis spre judecare procurorii au stabilit un prejudiciu mai mic, respectiv a fost diminuat de la peste 920.000 lei la 520.000.

In 16 octombrie, Mitrea a venit la DNA pentru prezentarea materialului de urmarire penala. La iesire, el a subliniat ca e acelasi dosar, din 2005, in care cercetarea a fost intrerupta si care a mai fost restituit de instanta pentru refacerea urmaririi penale.

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrărilor Publice şi Locuinţei în perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în legătură directă cu infracţiunea de corupţie, uz de fals