Aproximativ 400 de persoane s-au adunat in Piata Unirii din Cluj-Napoca pentru a protesta impotriva exploatarii de la Rosia Montana, relateazaCityNews.

Protestatarii au fost mobilizati pe Facebook cu mesajul "Trebuie sa demonstram inca o data solidaritatea noastra fata de prietenii nostrii care protesteaza zilnic pe strazile Bucurestiului impotriva abuzurilor statului complice corporatiilor. Avem datoria, acum mai mult ca niciodata, sa nu lasam viitorul nostru sa cada prada unei nedreptatii servite ca "interes national". (...) Inchideti televizorul si iesiti in strada. Revolutia continua pentru Rosia Montana". Au raspuns chemarii aproximativ 400 de clujeni, mult mai putini fata de cei peste 3000 de oameni care au manifestat pe 1 septembrie, tot in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

Si de aceasta data, cei prezenti la protest au scandat impotriva celor care sprijina proiectul de la Rosia Montana, iar cand lozincile s-au epuizat, manifestantii au cantat un "imn" anti-exploatare.

Protestatarii au pornit spre Primarie, blocand traficul auto in centrul Clujului. Multi dintre acestia s-au asezat pe carosabil, nepermitand masinilor sa treaca. S-au format cozi de masini de cateva sute de metri, pe ambele sensuri, iar sute de clujeni aflati in autobuze si troleibuze au ramas blocati departe de statii. Zeci de politist si jandarmi ii insotesc pe protestatari, insa pana acum nu au intervenit. Coloana a trecut prin fata Casei de Cultura a Studentilor si se indreapta din nou spre Piata Unirii, deplasandu-se pe strada Napoca.