Parchetul instantei supreme a decis neinceperea urmaririi penale in cazul privind obtinerea permisului de arma de catre agentul Gheorghe Vladan, cel care si-a ucis sotia, pe o colega a acesteia si a ranit alte sase persoane, intr-un coafor din Capitala, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Astfel, Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de casatie si Justitie a decis neinceperea urmaririi penale pentru neglijenta in serviciu fata de chestorul de politie Niculae Marinescu, director general adjunct al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, comisarul sef Ion Zlotea, seful Serviciului Arme Explozivi Substante Periculoase din cadrul DGPMB si fata de agentul sef principal Radu Nae, din cadrul aceleiasi institutii.

Vladan Gheorghe, angajat la Policlinica Ministerului de Interne, a fost arestat in 6 martie, fiind acuzat de omor calificat si deosebit de grav si tentativa la omor calificat si deosebit de grav, dupa ce a impuscat mortal doua persoane si a ranit alte sase, intr-un coafor din complexul Perla.

Acesta a tras 11 gloante cu un pistol Glock de noua milimetri cu incarcator de 19, ucigand-o pe sotia sa si pe casiera de la coafor si ranind alte sase persoane.

Politistul Gheorghe Vladan lucra ca sofer la Centrul medical de diagnostic si tratament Dr. N. Kretzulescu - Policlinica Ministerului Administratiei si Internelor, anterior el fiind angajat ca sofer la MAI si putand obtine permis de arma.

In 1 martie, Florina Vladan l-a reclamat pe sotul sau la Sectia 14 Politie, pentru comportament agresiv.

Anterior, Gheorghe Vladan a fost reclamat de cateva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un barbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atenta a cazului.

Gheorghe Vladan se afla in proces de divort cu sotia sa, Florina.