Judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Vaslui si Galati se afla duminica, timp de sase ore, sub avertizare de vant puternic, rafalele urmand sa depaseasca, local, 60 de kilometri pe ora si, izolat, 70 de kilometri pe ora, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie. In Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi si Vaslui, avertizarea este valabila in intervalul 10:20 - 16:20, iar in Vaslui si Galati, intre orele 9:40 si 15:40, anunta Mediafax.

Regiunile de vest, nord, centru si, partial, sud ale tarii se afla, in intervalul duminica, ora 2.00 - luni, ora 10.00, sub cod galben de ploi, vijelii si, izolat, grindina, potrivit unei alte avertizari, care a fost emisa sambata de Administratia Nationala de Meteorologie.

Avertizarea cod galben este valabila pentru judetele Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caras Severin, Gorj, Valcea, Sibiu, Mures, Bistrita Nasaud, Suceava, Harghita, Brasov, Arges, Olt, Teleorman, Dambovita, Covasna, Neamt, Bacau, Botosani, Iasi si, partial, in Prahova, Buzau si Vrancea.

ANM a precizat ca, incepand de duminica, vremea se va raci apreciabil in toata tara, devenind chiar rece pentru aceasta perioada in zonele din vestul, nordul si centrul tarii.