Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani, care doresc sa calatoreasca in perioada imediat urmatoare in Franta, ca in zilele de 2 - 3 aprilie 2012 sunt prevazute perturbari ale traficului aerian la nivel national in aceasta tara.

Astfel, pe aeroportul Paris-Orly vor fi anulate o serie de curse interne. De asemenea, vor avea loc perturbari ale traficului aerian si pe aeroportul din Lyon.

Pana in prezent, pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris nu sunt prevazute anulari sau intarzieri pentru zborurile internationale, precizeaza MAE intr-un comunicat.

Pentru a evita situatiile neplacute, cetatenii romani sunt sfatuiti sa contacteze, in prealabil, compania aeriana pentru reconfirmarea orarului de zbor.

"Un procent de 20% din zboruri sunt anulate, conform a ceea ce a fost anuntat. Nu exista intarzieri sau cozi", a precizat o sursa aeroportuara, potrivit careia greva a fost anticipata de aviatia civila si companii, informeaza AFP.

Sindicatele au facut apel la greva in semn de protest fata de un plan de restructurare a serviciilor de control al traficului aerian in regiunile franceze, care ar implica si disponibilizari.