Cateva sute de persoane au plecat miercuri noaptea din mai multe orase din tara spre Capitala pentru a participa la mitingul de joi de la Arcul de Triumf unde sunt asteptate peste 10.000 de persoane. Filialele judetene ale PNL, PSD si PC anuntasera ca trimit delegatii la mitingul USL.

Din Cluj Napoca au plecat cu autocarele circa 300 de persoane si inca cateva zeci se vor deplasa la Bucuresti cu masinile personale, transmite Antena 3. Din Constanta sunt asteptati peste 2.000 de manifestanti.

Aproape 500 de membri si simpatizanti PNL din Iasisunt in drum spr- Bucuresti ca sa participe protestul organizat de opozitie. Si din Neamt, aproape 200 de protestatari vor ajunge in cateva ore la Bucuresti. Lor li se vor alatura si circa 350 de liberali, conservatori si social-democrati din Galati.

Din Timisoara, circa 200 de protestatari, liberali si conservatori, au plecat miercuri noaptea catre Capitala. Si aradenii vor sa sustina mitingul din Capitala. Circa 100 de persoane vor ajunge la mitingul opozitiei.

La protestele din Capitala si-au anuntat participarea si sustinatori din Braila, Sibiu, Bacau, Vaslui, Giurgiu, Tulcea, Bistrita Nasaud, Mehedinti, Covasna, Prahova.

Acestia vor veni la Bucuresti fie cu mijloace de transport puse la dispozitie de partid, fie cu masinile personale, cu microbuze sau cu trenul.

Autocarele care ii vor aduce pe protestatarii din provincie vor intra in Capitala intre orele 14:30 si 15:30, prin cinci puncte, respectiv: DN 1 - Fantana Miorita; DN 2 - Soseaua Colentina (Parc Plumbuita); autostrada A1 - Bulevardul Iuliu Maniu, in dreptul Metro Militari; autostrada A2 - in dreptul Real Pallady; DN 5 - Giurgiului. Participantii vor fi adusi cu autocarele pana pe Bulevardul Kiseleff, pe tronsonul cuprins intre strada Docentilor si Piata Arcul de Triumf.

Miscarea opozitiei numita "Miting pentru libertate" se va desfasura dupa cum urmeaza:

- intre orele 14:30 - 15:30 afluirea participantilor;

- intre orele 15:30 - 18:00 miting pe Sos. Kiseleff, intre Piata Arcul de Triumf si str. Monetariei;

- intre orele 18:00 - 19:00 defluirea participantilor

Primaria Capitalei a aprobat cererea Uniunii Social Liberale pentru mitingul de joi, din Capitala, actiune la care organizatorii estimeaza ca vor lua parte circa 10.000 de participanti.