Primaria Capitalei a aprobat cererea USL pentru mitingul de joi, din Capitala, care va avea loc intre orele 14:00 si 19:00, pe Bulevardul Kiseleff, intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei, au declarat, miercuri, pentru HotNews.ro, reprezentati ai Primariei Capitalei.

Potrivit Agerpres, mitingul este autorizat, in Piata Victoriei, pentru 10.000 de persoane. Din cauza marsului pe traseul Arcul de Triumf - Piata Victoriei, traficul va fi restrictionat, conform prevederilor legale. Primarul general a facut un apel pentru desfasurarea in liniste, fara violenta, a mitingului de joi.

Vizualizare hartă mărită

Solicitarea USL a fost aprobata de toti membrii comisiei de specialitate din Primaria Capitalei, informeaza Mediafax.

Crin Antonescu a declarat, miercuri, in conferinta de presa organizata dupa intalnirea cu premierul Emil Boc si cu liderii partidelor din coalitia de guvernare, ca "spera" ca autorizatia sa fie data de catre primarul Sorin Oprescu si de catre comisia de la Primaria Capitalei care se ocupa de astfel de solicitari.

"Am facut solicitare pentru miting si mars pe distanta Arcul de Triumf - Piata Universitatii, in mod distinct, cu toate masurile ca sa nu acoperim, confundam manifestatia spontana din Piata Universitatii si propria noastra manifestatie. Am inaintat actele, inteleg de la Sorin Oprescu ca azi de dimineata era comisia care, conform legii, impreuna cu primarul general, se pronunta. Speram sa fie acordata o autorizatie care e una banala", a spus Antonescu.

Liderul liberal a spus ca, potrivit intelegerii initiale, s-a stabilit ca PNL sa se ocupe de cererea de autorizare a mitingului din Bucuresti, iar PSD de organizarea mitingurilor din teritoriu, participarea fiind comuna la toate aceste manifestatii.

Liderul PNL a mai precizat ca joi vor fi actiuni de protest in Bucuresti si in restul tarii, asumate si organizate de opozitie, care vor fi deschise tuturor cetatenilor.

"Noi suntem cat se poate de responsabili: cand am vorbit de manifestatii, ne-am asumat raspunderea ca toti participantii sa fie civilizati, disciplinati, respecta termenii autorizatiei care se acorda, daca ni se acorda. Incercarile de diversiune vor fi sortite esecului", a spus Antonescu citat de Mediafax.