​​Până la acest moment, 16 cazuri identificate pozitiv luni prin teste de salivă efectuate elevilor și preșcolarilor au fost confirmate prin teste PCR, iar alte 22 au fost infirmate. Nu au fost însă finalizate încă toate rezultatele la testele PCR care au fost făcute în cazul celor 86 de rezultate pozitive la testele de salivă.

Test de salivaFoto: Bruno Bebert / Bestimage / Profimedia Images

„La nivel national, pana la aceasta oră, au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri identificate pozitiv prin teste pe baza de salivă. Alte 22 de cazuri au fost infirmate prin teste PCR. Pentru restul nu au fost încă raportate rezultatele”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, marți în jurul orei 16.00.

Luni, în prima zi în care elevii și copiii de grădiniță au făcut testele COVID pe bază de salivă cumpărate de guvern, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, potrivit Ministerului Educației. În 16.956 de unități de învățământ testele sunt administrate la domiciliu, în 216 unități de învățământ testele se administrează la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ sunt administrate fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu.

Astfel, potrivit Ministerului Educației, în cursul zilei de luni, 6 decembrie, până la ora 19:00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv.

Asta, în contextul în care vineri, 3 decembrie, 1.831 de elevi/preșcolari (circa 0,6/1.000) și 499 de angajați erau infectați cu Covid-19 (circa 1,8/1.000).

”În ceea ce privește modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unități de învățământ testele se vor administra la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu. (Nu sunt incluse în aceste statistici unitățile conexe, elevii și preșcolarii acestora provenind din unități de învățământ)”, arată un comunicat de luni seară al Ministerului Educației.

Citește și: