Luni au fost publicate noi teste de antrenament pentru elevii care vor susține examenul de evaluare națională în 2021. Este vorba de al cincilea set de modele de subiecte la limba română și matematică.

EleviFoto: Hotnews

Amintim că luni, 29 martie, are loc simularea la limba română, iar marți simularea la matematică, pentru elevii de clasa a opta care vor susține examenul de evaluare națională.

Testele de antrenament sunt publicate săptămânal până în luna mai, când frecvența lor va crește la de două ori pe săptămână. În fiecare zi de vineri sunt publicate baremele de corectare la testele de antrenament.

Descarcă aici modelul de subiecte la limba română din 21 martie

Descarcă aici modelul de subiecte la matematică din 21 martie

Pentru bacalaureat 2021 nu au fost publicate noi teste de antrenament, întrucât elevii au susținut luni simularea la limba română. Simularea continuă marți cu proba la matematică/ istorie (proba obligatorie a profilului), miercuri cu proba la alegere și joi cu proba la limba și literatura maternă.

Programa adaptată pentru examenele naționale a fost publicată în Monitorul Oficial pe 5 februarie.

„Această adaptare vizează doar tematica de examen. S-a făcut cu atenție asupra a ceea ce s-a predat de când a intrat școala în online, acolo s-a restructurat cel mai mult. Pentru un elev de clasa a VIII-a, se va restructura materia de examen din ceea ce era prevăzut pentru semestrul II din clasa a VII-a și semestrul I din clasa a VIII-a”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu când a semnat ordinul privind materia adaptată.

Descarcă aici programa adaptată pentru Evaluarea Națională

Toate testele de antrenament pot fi descărcate aici

În cazul examenul de evaluare națională, subiectele sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

Citește mai multe:

Evaluare Națională 2021. Ce s-a eliminat din materia de examen la limba română și care sunt provocările primului examen fără celebrele „comentarii literare”

Evaluare Națională 2021. La ce să se aștepte elevii la matematică? Profesori: Sunt multe exerciții, unii colegi ar dori jumătate de oră în plus pentru rezolvare/ Ce s-a eliminat din materie

CALENDARUL de desfășurare a Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021:

7 - 11 iunie 2021 - Înscrierea la evaluarea națională

  • 22 iunie 2021 - Limba și literatura română, probă scrisă
  • 24 iunie 2021 - Matematică, probă scrisă
  • 25 iunie 2021 - Limba și literatura maternă, probă scrisă
  • 29 iunie 2021 (până la ora 14:00) - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 - ora 19:00) - 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) - Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021 - Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021 - Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor