Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: ”Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău”

de A.O.     HotNews.ro
Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 8:29 Actualitate | Educatie


Monica Anisie
Foto: Hotnews
​Ministrul Educației, Monica Anisie, își cere scuze într-un mesaj pe Facebook cu privire la vizita la școlile cu toaletă în curte din Județul Ialomița, unde a intrat într-o clasă în care a auzit o învățătoare țipând la copii. ”Nu am fost în acea școală pentru doamna învățătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău”, scrie Anisie.

După ce mai mulți profesori, experți în educație și lideri de opinie au criticat-o pe Monica Anisie pentru modul în care a gestionat vizita inopinată pe care a făcut-o marți la școlile din mediul rural din Ialomița, ministrul Educației scrie în postarea de pe Facebook că îi pare rău că nu a fost mai atentă pentru că a expus copiii.

Marți, însoțită de presă și intrând în clasă peste învățători pentru a-i întreba cum fac cu elevii atunci când aceștia vor să meargă la toaleta din curtea școlii, Monica Anisie a vizitat școlile din localitățile Axintele și Sălcioara din județul Ialomița, după cum HotNews.ro a relatat.


Explicație: Monica Anisie discută cu învățătoarea Mihaela Costache de la Școala din Frumușica, județul Ialomița, în timpul vizitei de marți-14 ianuarie 2020

Între timp, mai mulți învățători au creat un grup de susținere pentru învățătoarea Mihaela Costache de la Școala din Frumușica, comuna Axintele, județul Ialomița, cea pe care Monica Anisie a certat-o pentru că a auzit-o țipând la copii.
În postarea de pe Facebook, Anisie a pus o fotografie cu un citat al profesorului Solomon Marcus despre greșeală:

”Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei școli și ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea școală pentru doamna învățătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivație să lucreze acolo unde este mai greu, merită și trebuie să fie respectați și încurajați. La fel cum cred că există o nevoie uriașă de înțelegere și echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greșește. Mulțumesc tuturor pentru înțelegere!”


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

94435 vizualizari

 • -9 (25 voturi)    
  Dezastru (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 8:59)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cu Anisie si corpul de profesori indolenti di incult din scoala româneasca de azi, soarta noastra e pecetluita.
 • -8 (26 voturi)    
  Tanti... (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 9:11)

  Jolly Roger [utilizator]

  Iti lipseste prezenta de spirit, viziunea, leadershipul, charisma, speechul...
  Grozanic nu e ca nu tu nu constientizezi asta, ci ca aia de mai sus accepta timpii morti in care tii MEN!
 • -9 (25 voturi)    
  mizerabil exercitiul de comunicare... (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 9:31)

  demaGOGU [utilizator]

  ..pe spezele unor invatatori/profesori care incearca sa faca din rahat bici in conditiile materiale precare - urmariti reportajul, imbracamintea modesta a doamnelor,dintii lipsa (noi sans dents??), etc, etc

  ministresa s-a descalificat, nu mai era nevoie, definitif. ,
  • +6 (10 voturi)    
   Priorități (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 10:53)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Îmbrăcămintea e si chestie de gust, cadru și obisnuinta. Dacă doamna ar veni cu hainele bune, dar interacționează cu copii amărâți nu prea merge.
   Spezele sunt tarife aplicate de bancă sau notar la avocat, spețele sunt cazurile (avocățești).
   La dinți e chestie de educație, distanța de cabinet sau priorități. Vezi cazul Dan Diaconescu sau Dragnea...
 • -1 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 10:08)

  [anonim]

 • +5 (15 voturi)    
  La ora actuala orice ministru al Educatiei (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 10:22)

  Susufler0 [utilizator]

  de orice culoare politica si apartinand oricarui partid politic parlamentar sau neparlamentar, (mai putin poate , unul pesedist, care stie ca la sate in Ialomita stapani sunt ei pesedistii iar nefericita aia de invatatoare, poate fi nepoata primarului pesedist al comunei), ar fi procedat ca Anisie. Asta nu inseamna catusi de putin ca o scuz pe Anisie !

  PS. Spun doar ca penelistii /penelistele sunt tot un fel de pesedisti/pesediste, dar (mult) mai prosti/ proaste !
  • +1 (5 voturi)    
   Dar paradoxul (e vorba de "Paradoxul lui (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 13:41)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Susufler", cum e cunoscut intre specialisti) e ca intre pesedisti si penelisti ii aleg/alegem intotdeauna pe ultimii) !! :))) Cand nu mai avem alte variante !

   PS. Noroc ca acum avem !
 • -7 (11 voturi)    
  anisia (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 10:28)

  ------ [utilizator]

  Este bine ca-ti dai seama de situatia haslie in care ai fost,trucurile astea nu functioneaza,scuzele nu le va accepta nimeni vom vedea pe mai departe Anisio cum te comporti
 • +6 (16 voturi)    
  Vizita (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 10:51)

  aneicu [utilizator]

  Este regretabil ca un profesor ajuns ministru al Educatiei sa nu cunoasca legislatia, in speta regulamentul emis chiar de MEN. Nici un director de scoala nu isi permite sa intre dupa profesor in clasa. Dar mai ales sa faca observatii unui cadru didactic in fata elevilor. Nici cadrele didactice nu au voie sa faca observatii elevilor in fata clase. Conform art 21 aliniatul (4) litera bb) Reprezentanții instituțiilor cu drept de
  îndrumare și control asupra unităților de învățământ, precum și persoanele care participă la
  procesul de monitorizare și evaluare a calității sistemului de învățământ au acces neîngrădit în
  unitatea de învățământ.
  Problema e cu intrarea la ora dupa ce profesorul si-a inceput activitatea didactica.
  • +1 (3 voturi)    
   Esti neinformat (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 22:40)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui aneicu

   sau esti manipulator. Nu stiu de unde ai luat "art. 21", dar eu iti spun ca in LEN 1/2011 la ART. 272(1) Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfăşurării activităţii didactice de nicio autoritate şcolară sau publică.(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), nu se consideră perturbare a cadrelor didactice în timpul desfăşurării activităţii didactice intervenţia autorităţilor şcolare şi/sau publice în situaţiile în care sănătatea fizică sau psihică a elevilor ori a personalului este pusă în pericol în orice mod, conform constatării personalului de conducere, respectiv în timpul exerciţiilor de alarmare pentru situaţii de urgenţă. Deci esti mincinos! Astfel de controale trebuie facute premanent si chiar trebuie implementat un sistem de monitorizare continua video-audio in toate institutiile publice unde se desfasoara activitati publice cu angajati platiti din banii nostri. Cui nu-i place sa plece!
   • 0 (2 voturi)    
    Ar trebuie sa citesti ROFUIP (Duminică, 19 ianuarie 2020, 9:38)

    aneicu [utilizator] i-a raspuns lui unins

    Buna dimineata, Exista si regulamentul de functionare a unitatilor din invatamantul preuniversitar. Il gasesti pe site. Un mincinos esti tu, si faptul ca nu stii citie ce am spus e grav. Eu am spus ca nu poate intra dupa profesor. Si nu am scris c apoate intra in clasa. Deci cauta pe site Regulamentul de organizare si oraganizarea a invatamantului preuniversitar aprobat cu ordinul 5079 din 31 august 2016 si acolo articolul spune si ce am scris eu. Deci s afim atenti la ce spunem. Asa ca imi permit s araspund si eu ca esti un mincinos. Si nici eu nu sunt de acord. Ea trebuia sa aplice ceea ce MEN a trimis in scoli, daca nu stiu sa faca o lege sa stea acasa.
    • 0 (0 voturi)    
     Poate (Duminică, 19 ianuarie 2020, 19:17)

     unins [utilizator] i-a raspuns lui aneicu

     in mintea ta (???) un regulament, ordin, sau alte reglementari sunt mai presus de LEGE. In rest, cauta pe cineva sa-ti explice.
   • +1 (1 vot)    
    citeste art.272 intreg (Duminică, 19 ianuarie 2020, 9:46)

    aneicu [utilizator] i-a raspuns lui unins

    Art 272 are si aliniatul (3),(4),(5). Deci copii au fost filmati fara acordul parintilor. Deci domnul emu legea nu se citeste pe sarite.
    • 0 (0 voturi)    
     Pai (Duminică, 19 ianuarie 2020, 19:27)

     unins [utilizator] i-a raspuns lui aneicu

     n-am vazut parinti care sa se revolte, ci doar complicii din haita numita "corp profesoral". Se tem ca astfel de actiuni vor deveni regula, si le vor strica comfortul birocratic. Doamna ministru nu este un ministru de birou, ghinion, nu este un ministru care să ierte mințind cum o fac inspectorii. Singura soluție normală este monitorizare video în clase, ca la privat! Cui nu-i place, sa plece!
 • +1 (19 voturi)    
  Felicitări Monica Anisie (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 10:51)

  robyzs [utilizator]

  Felicitări Monica Anisie, mai rar sa auzi un ministru care isi cere scuze, sunteti un exemplu de onestitate.

  Sa ne intrebam daca PSD sau Abramburica ar fi recunoscut ca au gresit, eu cred ca nu, sa nu uitam ca PSD a condus Ministerul Invatamantului mai bine de 23 de ani din ultimii 30 de ani, situatia Invatamantului Romanesc se datoreaza PSD-ului si celor care i-au votat.
  • +5 (7 voturi)    
   Multi fraieri mai sunt pe lumea asta ! (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 13:45)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   In primul rand, Abramburicii i s-ar fi spus inainte sa intre in scoala : "To'arasa, vedeti ca in comuna asta, invatatoarele sunt fiica, nepoata, matusa si strabunica domnului Primar care e al nostru ! Da ?" :))))
 • -2 (16 voturi)    
  Ia te uită (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 10:51)

  Mazeta [utilizator]

  presa fomistă vine la comandă și dă din microfoane ca câinii din coadă.
  • +2 (4 voturi)    
   @Mazeta : (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 14:06)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Ce e cu tine ? Alta data ti-ai fi transmis mesajul de rahat in mod mai inteligent ! Nu s-au facut platile ? Nu v-a virat Ciolacu niciun leut ? :((
 • -4 (14 voturi)    
  Exact asta facea..... (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 11:14)

  Costello [utilizator]

  ... si aceasta tovarasa ajunsa peste noapte ministru. Ce repede isi arata arama unii care ajung nemeritat intrun loc prea inalt pentru ei!
 • -6 (12 voturi)    
  Rar am vazut ceva atat de mizerabil (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 11:54)

  holinessdani [utilizator]

  Sa-ti faci reclama si campanie politica pe seama unor copii este josnic si mizerabil.
 • +5 (9 voturi)    
  Poate nu este bine. (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 12:08)

  asavreau [utilizator]

  Dar nici nu poți afla niște lucruri și să dai ordine de schimbare dacă nu faci astfel de vizite inopinante.Și sa văzut cum arată un sat scos de PSD din noroaie,cum,cu emfază ,se lăuda Viorica Dăncilă.Noroi frig, mizerie, grupuri sanitare de secolul XI,școli de le plângi de milă.Art trebui ca astfel de primari să li se interzică să mai candideze,indiferent de culoarea politică.
 • +2 (4 voturi)    
  de citit de ministru si dascali (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 12:19)

  Stefan-cel-Mare [utilizator]

  How artificial intelligence will impact k-12 teachers

  https://www.mckinsey.com/industries/social-sector/our-insights/how-artificial-intelligence-will-impact-k-12-teachers

  Asta in cazul in care ne punem probleme de cum sa folosim tehnologia pentru a imbunatati invatamantul
  • -3 (5 voturi)    
   Avem deja soluția: Khan Academy (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 14:06)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Stefan-cel-Mare

   Salman Khan (fondatorul Khan Academy, nu celebrul actor cunoscut la noi ca prietenul Iuliei Vântur) explică oricum mult mai bine toate materiile decât 99% dintre profesorii din RO.
 • +2 (8 voturi)    
  Nostalgii.... (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 17:25)

  CalinMircea [utilizator]

  Staliniste. Față de amărăciunea asta de ministreasă cu mentalități de Ana Pauker chiar și Abramburica pare o variantă mai umană și oricum de preferat.
 • -1 (3 voturi)    
  Tarziu (Duminică, 19 ianuarie 2020, 9:57)

  Mircea11 [utilizator]

  Este tarziu, doamna !
  Se dovedeste clar ca nu santeti la un nivel intelectual necesar pentru astfel de post.
  Cum v-ati imaginat ca tabarati in clasa cu toata suita de camere de luat vederi ?
  Mai bine va opriti aici.
 • 0 (0 voturi)    
  Observație (Duminică, 19 ianuarie 2020, 18:23)

  Alinutza10 [utilizator]

  Dacă dna ministru a vorbit deja cu colega dnei învățătoare este posibil ca această "vizită" să provină dintr-o reclamație. Din video se observă că dna ministru este setata pe problema toaletei, dna învățătoare ridicând tonul la elevi din cauza indisciplinei


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by