Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru HotNews că a primit mai multe observaţii cu privire la metodologia pentru manuale şcolare, pusă de curând în dezbatere publică, atât de la reprezentanţii editurilor, cât şi de la părinţi şi de la profesori, însă numai o parte dintre acestea se vor regăsi în varianta finală. Printre modificări nu se va regăsi şi termenul de 90 de zile pentru întocmirea manualelor, termen cerut de edituri.

Ecaterina Andronescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Interesul meu este să fie foarte strâns termenul acesta, astfel încât să ne încadrăm şi manualele să fie gata la timp. N-or să fie 90 de zile pentru întocmirea manualelor pentru că ne lungim foarte mult", a declarat Ecaterina Andronescu pentru HotNews.ro.

Reamintim că între Crăciun şi Revelion, Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de ordin potrivit căruia manualele vor fi cumpărate prin licitație publică, achiziționarea pentru fiecare disciplină urmând a se face de la primii trei ofertanți declarați câștigători.

CITEŞTE ŞI: Primul pas concret pentru renunțarea la manualul unic. PROIECT: Ministerul Educației va cumpăra, prin licitație, manuale pentru fiecare disciplină de la trei ofertanți

Editorii de manuale au cerut Ministerului Educaţiei să le lase cel puţin 90 de zile pentru elaborarea manualelor, şi nu 60 de zile, aşa cum prevede proiectul de metodologie pus în dezbatere pe site-ul ministerului.

CITEŞTE ŞI: Editorii de manuale cer minimum 90 de zile pentru elaborarea manualelor. Ministerul Educaţiei propune 60 de zile

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!