Fratele lui Toni Tecuceanu a postat un mesaj pe blogul "bebelusei" Oana Ionita in care publica mai multe informatii contradictorii pe care le-a primit in timp ce fratele sau era internat in spital si spune ca in actele oficiale nu este specificat faptul ca acesta ar fi murit din cauza gripei porcine, relateaza Mediafax.

"Fratele meu a fost internat la spital in noaptea de 24 spre 25 decembrie 2009 in stare grava. Plamanii i-au fost afectati aproape in totalitate. Doar varfurile plamanilor mai erau sanatoase. Medicii au spus inca de atunci ca sansele de supravietuire sunt mici, iar dupa simptome erau convinsi ca este vorba de gripa porcina. I s-au facut doua teste, iar rezultatele au fost negative. Abia dupa ce i s-a luat a treia oara secretie, rezultatul a fost pozitiv", scrie fratele lui Toni Tecuceanu, pe blogul bebelusei Oana de la Cronica Carcotasilor.

Paul Tecuceanu spune ca initial medicii i-au spus ca fratele sau avea virusul A H1N1 in organism de opt zile, apoi Adrian Streinu-Cercel a anuntat ca acest virus se instalase in organismul lui Toni Tecuceanu de trei zile.

"Initial, medicii mi-au spus ca Toni avea virusul A H1N1 in organism de opt zile. Apoi, profesorul Adrian Streinu-Cercel a anuntat ca acest virus se instalase in organismul fratelui meu de trei zile. Mai mult, uneia dintre bebelusele de la Cronica Carcotasilor i s-a spus: 'Toni Tecuceanu nu are gripa porcina'. Ciudat, nu? Asta nu e tot! Racit fiind, Toni a petrecut foarte mult timp alaturi de carcotasi. Bebelusa Oana chiar s-a hranit din mancarea lui. Au mancat unul dupa altul. Au respirat acelasi aer in masina timp de 8 ore. Totusi, niciunul dintre ei nu s-a imbolnavit, desi medicii au anuntat ca in lume este pandemie si ca gripa porcina se ia repede", mai scrie Paul Tecuceanu.

"In plus, cu cateva zile inainte de a fi internat la spital, Toni a acordat un interviu unui jurnalist de la Adevarul timp de trei ore. Intalnirea a avut loc in casa fratelui meu, care nu se simtea deloc bine. Cu toate acestea, ziaristul respectiv nu a contractat nici el boala".

In foile oficiale au trecut "insuficienta cardio-respiratorie acuta, bronhopneumopatie acuta bilaterala si obezitate-gradul II"

"Pe parcursul zilelor in care Toni a fost internat la terapie intensiva la "Matei Bals", medicii mi-au spus ca, in afara plamanilor, celelalte organe ale fratelui meu nu sunt afectate. Apoi, dupa necropsie, m-au anuntat ca toate organele i-au fost afectate", se arata in mesajul postat de fratele lui Toni Tecuceanu pe blogul Oanei Ionita.

"In ziua in care fratele meu a incetat din viata, doctorii mi-au spus ca a murit, cel mai probabil, din cauza unui infarct. Apoi, dupa efectuarea necropsiei, am intrebat: 'Care a fost cauza decesului?'. Mi s-a raspuns ca inca nu se stie cu exactitate si ca in foile oficiale au trecut 'insuficienta cardio-respiratorie acuta, bronhopneumopatie acuta bilaterala si obezitate-gradul II'. Am intrebat de infarct… 'Cauza decesului o puteti afla peste trei saptamani, dupa ce vom analiza totul la microscop. Daca a fost vorba de infarct, vom vedea la microscop», a fost raspunsul, cel putin ciudat, care mi-a fost oferit. Acum, dupa moartea lui Toni, toti romanii dau navala la spitale pentru a se vaccina. Se vorbeste de "Fenomenul Tecuceanu"… Oare e un fenomen sau doar o manipulare fara scrupule?", mai scrie Paul Tecuceanu.