Un puternic incendiu a afectat vineri o cladire din localitatea germana Bergkamen, in care locuiau si romani, 33 de persoane fiind spitalizate, 7 in stare grava, anunta MAE, care precizeaza ca verifica daca printre victime exista si cetateni romani.

"Consulatul General al Romaniei la Bonn urmareste indeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, intr-un imobil situat in localitatea germana Bergkamen. Oficiul consular a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime", informeaza Ministerul Afacerilor Externe, citat de News.ro.

Potrivit informatiilor furnizate de autoritatile locale, in imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care si cetateni romani, 33 dintre acestea fiind spitalizate, in urma intoxicatiei cu fum. Sapte dintre acestea sunt in stare grava, dar fara a le fi pusa viata in pericol.

O parte dintre persoanele spitalizate au fost deja externate.

"Conform datelor comunicate de catre autoritatile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este in desfasurare. Consulatul General al Romaniei la Bonn monitorizeaza cu prioritate cazul si mentine in permanenta legatura cu autoritatile competente, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara", precizeaza MAE.