Cea de-a VII-a editie a Festivalului Comediei Romanesti - festCO 2009, se va desfasura in perioada 6 -13 mai. Festivalul va debuta miercuri, 6 mai, pe scena Salii Mari a Teatrului de Comedie, cu spectacolul 'Mansarda la Paris', o productie a Centrului Cultural Kulturfabrik din Luxemburg, in regia lui Radu Afrim, dupa un text de Matei Visniec. Spectacolul lui Afrim a castigat premiul Coup de Coeur de la Presse la festivalul Avignon Off, din Franta (2008).

Spectacole de apartinand unor dramaturgi precum Matei Visniec, Mihail Sebastian, Eugène Ionesco, I.L. Caragiale vor putea fi vizionate la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul National Bucuresti, Teatrul Metropolis. Potrivit programului festCO 2009 pe parcursul celor opt zile de festival vor putea fi vizionate piesele:

Buzunarul cu paine

Comic Magic Show

Jocul de-a adevarul

Jocul de-a vacanta [Optiune 9]

Mansarda la Paris

Molto, gran’ impressione

Niste dintr-astia

Oferta de serviciu

Scaunele

Steaua fara nume - Arad

Steaua fara nume - Tulcea

Sapte dintr-o lovitura

Titanic vals

In ultima zi a festivalul vor fi anuntati si castigatorii concursului de dramaturgie cu texte de comedie romaneasca, ajuns la a IV- a editie. Juriul concursului format din Mircea Ghitulescu, Nicolae Prelipceanu si Mihai Lungeanu va decerna cele celor trei premii: Premiul I - 3.500 RON, Premiul II – 2.000 RON, Premiul III 1.500 RON.

Evenimentul este organizat de Teatrul de Comedie din Capitala cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, a Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.