Facebook promite ca utilizatorii retelei vor putea sa consulte si sa gestioneze mult mai usor setarile si instrumentele de confidentialitate, inainte de intrarea in vigoare in luna mai a noului regulament european de protectie a datelor, scrie Reuters. Promisiunea a fost facuta de Sheryl Sandberg, directorul operational Facebook, la Bruxelles.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Lansam pe plan global un nou centru de confidentialitate care va pune toate setarile de baza pentru Facebook intr-un singur loc si utilizatorilor le va fi mult mai usor sa gestioneze datele", spune Sandberg.

Regulamentul General Data Protection Regulation (GDPR) este mai mare schimbare a modului in care pot fi gestionate datele personale, de la aparitia intermetului si pana in prezent, ideea fiind ca europenii sa aiba mai mult control asupra datelor personale si asupra modului in care companiile folosesc datele.

Companiile care vor incalca noile reguli pot fi amendate cu 20 milioane euro sau cu 4% din cifra anuala de afaceri.

Facebook a fost criticata in mai multe tari pentru modul in care foloseste datele personale ale utilizatorilor si autoritatile de protectie a datelor au deschis investigatii.

Sandberg a admis ca Facebook nu a facut destul pentru a impiedica abuzurile pe uriasa platforma si a promis ca va dubla la 20.000 numarul de oameni care lucreaza pe partea de siguranta si securitate.