Incasarile bugetare in crestere din luna aprilie au favorizat un usor excedent, de cel mult 0,1% din PIB, la bugetul general consolidat, dupa deficitul inregistrat la sfarsitul primelor trei luni, a declarat ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, transmite Mediafax.

In primele doua luni, veniturile bugetare au depasit cheltuielile, insa pe ansamblul primelor trei luni bugetul consolidat a inregistrat un deficit de 0,1% din PIB. "Veniturile pe primele patru luni sunt superioare la toate capitolele in comparatie cu anul trecut, in conditiile in care cheltuielile au fost realizate conform programului aprobat de Parlament.

Acest surplus ne da incredere ca, chiar daca va exista o majorare a cheltuielilor in lunile urmatoare, vom atinge tinta de deficit de 2,1% din PIB, ajutand procesul dezinflationist si reducerea deficitului de cont curent", a afirmat Tanasescu.

Pentru acest an, Legea bugetului prevede un deficit de 3% din PIB, care va fi revizuit printr-o ordonanta de rectificare bugetara la 2,1% din PIB, nivel convenit cu Fondul Monetar International.