Rompetrol va scoate la vanzare un pachet de maxim 25% din actiunile grupului, in acest moment fiind selectate sase firme interesate de tranzactie, a declarat pentru HotNews.ro un oficial din cadrul companiei.

Potrivit unui oficial Rompetrol, Dinu Patriciu anuntase la sfasitul lunii martie, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax ,ca intentioneaza sa vanda 24% din actiunile grupului.

Iulian Panait, broker in cadrul companiei KTD Invest a precizat pentru HotNews.ro ca evolutia pe bursa a companiei Rompetrol, in cazul in care tranzactia va avea loc, depinde foarte mult de calitatea noului actionar.

"Daca e o companie mare aceasta va da un plus de notorietate companiei romanesti si ar putea sa o faca mai atractiva pentru fondurile de investitii straine. Insa aceasta depinde foarte mult de calitatea investitorului", a mai precizat Panait.

Potrivit cotidianului Turkish Daily News, una din comapaniile interesate de preluare pachetului de actiuni scos la vanzare este Socar, o societate detinuta de statul azer, ce activeaza in domeniul petrolier.

Potrivit aceleiasi surse, Socar urmeaza sa semneze un contract cu Rompetrol prin care va livra companiei controlate de Dinu Patriciu pana la un milion de barili de petrol lunar.

Contatctat de HotNews.ro, reprezentantul Socar in Romania, Hamza Carimov, a precizat ca nu are cunostinta de un posibil contract incheiat intre Rompetrol si Socar privind livrarea de petrol si nici despre posibilul interes al companiei azere pentru a achizitiona actiuni Rompetrol.