Presedintele Traian Basescu a prezentat, la Cluj, un mesaj pentru sustinerea votului uninominal, in fata a peste o mie de oameni care au venit la adunarea organizata de Partidul Democrat, relateaza Rador.

“Avem o clasa politica ce nu mai poate tracta Romania catre progres. Avem o clasa politica depasita, o clasa politica ce a ajuns din pacate in urma aspiratiilor pe care romanii le au; o clasa politica ce s-a desprins de realitatile poporului pe care pretinde ca il reprezinta", a spus Basescu.

Totusi, seful statului a recunoscut si meritele actualei clase politice, intre care consolidarea sistemului democratic, care a permis alternanta la putere, trecerea la o economie de piata si integrarea in NATO si in Uniunea Europeana.

Presedintele Basescu a participat, duminica, la Cluj, la Casa de Cultura a Studentilor, la o manifestare electorala organizata de PD pentru alegerile europarlamentare si pentru sustinerea votului uninominal.

La manifestare au participat majoritatea liderilor democrati -presedintele PD Emil Boc, presedintele executiv Adriean Videanu, secretarul general Vasile Blaga, vicepresedintii Sorin Frunzaverde, Anca Boagiu, Petru Filip, Mircea Hava, Cezar Preda, Gheorghe Barbu, Romeo Raicu, George Scripcaru, secretarii executivi Roberta Anastase, Elena Udrea, Ioan Oltean, presedinta Organizatiei de Femei,

Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei PD Cluj, Daniel Buda, primari, viceprimari, consilieri locali si judeteni ai PD, membri ai Biroului Permanent Judetean Cluj.

De asemenea, a i fost invitat si Antonio Lopez-Isturiz, secretar general al Partidului Popular European (PPE).