Pe siteul de Internet al clubului din Donetk, antrenorul roman a vorbit despre performantele pe care echipa sa trebuie sa le atinga in sezonul urmator. "Il Luce" a recunoscut ca patronul Rinat Ahmetov a depus mari eforturi pentru a aduce fotbalisti de valoare. "Cu ajutorul lui Ahmetov, vom continua sa construim o formatie de nivel european.

Inca nu am incheiat acest proces si ne vom uni eforturile in vederea intaririi lotului, pentru a participa cu succes in Liga Campionilor", a declarat Lucescu.

Trebuie sa ajunga in grupele Ligii

Antrenorul roman si-a luat angajamentul sa le arate suporterilor ca Sahtior este un club serios, care tinteste doar performanta. "Vom dobandi imaginea unei echipe puternice in baza rezultatelor pe care le vom obtine, in special, dar si datorita noilor achizitii.

Inca nu avem forta unor echipe ca Real Madrid, Manchester United sau Juventus Torino, dar trebuie sa luptam pentru a deveni un club puternic in Europa", a comentat Lucescu.

Intrebat daca Sahtior va putea sa se califice in grupele Champions League, romanul a declarat: "Este dificil de spus. Liga Campionilor este o competitie mai puternica decat orice alt campionat european".

Lucescu a tinut sa faca o scurta caracterizare a noului sau elev Cosmin Barcauan: "Il stiu de la Dinamo. Am incredere in el ca va sprijini echipa. Inainte a jucat ca atacant, dar acum evolueza pe postul de fundas. Este rapid, joaca bine cu capul, poate deposeda usor adversarul".