Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, si-a anuntat oficial candidatura la Presedintie, duminica, la Consiliul National al partidului. Liderul PRM a precizat ca, ajuns la putere, partidul pe care il conduce va propune un guvern de profesionisti si tehnocrati, care sa fie sprijinit fie de majoritatea parlamentara, fie printr-un moratoriu al intregii clase politice.

Vadim Tudor a spus ca pentru functia de prim-ministru va fi nominalizata o persoana agreata de comunitatea internationala. Presedintele PRM a continuat cu prezentarea celor zece masuri pe care le va lua daca va fi ales sef al statului, mentionand ca va respecta toate tratatele diplomatice semnate de Romania cu alte tari.

El s-a declarat un adept al integrarii Romaniei in UE si a dat asigurari ca venirea la putere a unei administratii tinere PRM va face ca negocierile sa se incheie mai repede. Un alt element al programului lui C.V. Tudor este „sprijinirea neconditionata“ a luptei dusa de Rusia si SUA impotriva terorismului si cultivarea unor relatii bune cu cele doua state, ca si cu Israelul.

In privinta relatiilor cu FMI si Banca Mondiala, presedintele PRM s-a pronuntat pentru continuarea negocierilor, dar a precizat ca acestea trebuie sa fie „mai demne si mai eficiente“. El a declarat ca va face eforturi pentru crearea de conditii optime pentru atragerea de investitori.

Vadim Tudor a dat asigurari ca va acorda o atentie deosebita protectiei minoritatilor etnice, va opri exodul tiganilor si va respecta drepturile celorlalte minoritati, fie ele religioase sau sexuale. Potrivit lui Vadim Tudor, este nevoie de eradicarea coruptiei, prin restabilirea functiei statului. El a definit esenta mandatului prezidential prin cuvintele lui G.W.

Bush: „Democratie si economie de piata“.