Desi noul presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport trebuia sa fie numit inca de pe 15 ianuarie, termenul nu a fost respectat. Motivul l-a reprezentat "trocul" politic desfasurat intre partidele aflate la guvernare, in final postul respectiv fiind "cedat" Partidului Umanist.

Ieri, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a validat propunerea inaintata de umanisti, astfel incat candidatul PUR, Gheorghe Florian, a devenit seful ANS. Fost hocheist si antrenor federal timp de 11 ani, Gheorghe Florian este cunoscut ca un apropiat al liderului partidului umanist, Dan Voiculescu.

De altfel, seful partidului care a intrat in Parlament in coalitie cu PSD, dar a ajuns la guvernare alaturi de PD, PNL si UDMR, l-a amintit pe Florian si intr-o carte a sa, "Amintiri despre Crescent"! Interesat este, acum, sa vedem cum va reusi Gheorghe Florian sa faca ordine in sportul romanesc, cunoscut fiind faptul ca in aproape toate federatiile nationale exista scandaluri.

"Voi cere o analiza din partea tuturor federatiilor, pentru a vedea cu ce probleme se confrunta fiecare ramura din sportul romanesc. Nu voi fi, insa, adeptul razbunarii sau vendetelor, dar intentionez sa elimin traficul de influenta si ilegalitatea", marturisea, cu cateva zile inainte de aflarea "verdictului" stiut, noul presedinte al ANS.

Problema este ca Gheoghe Florian va trebui sa ia la bani marunti toate organismele care apartin de ANS, inclusiv COSR.

Apoi, va urma la rand Federatia Romana de Fotbal (unde seful ANS va trebui sa verifice toate ingineriile financiare facute in 15 ani de Mircea Sandu si compania plus metodele mai putin ortodoxe prin care FRF a intrat in legalitate) si, bineinteles, restul federatiilor, inclusiv hocheiul.

Daca ne gandim ca si la box, gimnastica, handbal sau rugby scandalurile se tin lant, atunci este clar ca pe Gheorghe Florian il asteapta zile grele.

In ceea ce priveste hocheiul, Gheorghe Florian a fost contestat chiar de persoane din cadrul acestui sport, mai multi jucatori ai echipei nationale din perioada in care actualul sef al ANS activa in cadrul FRHG acuzandu-l de incompetenta si de lipsa de moralitate! In plus, Ion Martin, fostul tehnician al formatiei Sportul Stuentesc, l-a acuzat pe Gheorghe Florian ca ar fi participat, in

tinerete, la un viol in grup. De asemenea, antrenorul Nationalei de hochei, Anton Crisan, a spus despre actualul presedinte al Agentiei ca a beneficiat de foloase nemeritate in urma cumpararii de echipament sportiv din SUA. Astfel, Gheorghe Florian o porneste la un drum anevoios, avand de luptat atat cu problemele din sportul romanesc, cat, mai ales, cu propriul "cazier".