Data de 6 februarie a fost o zi importanta in cariera profesionala a dlui inginer Radu Dragos Nuta. In acea zi, dl. Nuta a primit decizia nr. 21 din partea directorului hidrocentralei Portile de Fier, dl Cristian Cazanacli, decizie prin care era anuntat ca este reangajat.

In acea zi, dl. Nuta a primit de la directorul hidrocentralei Portile de Fier, dl. Cristian Cazanacli, decizia nr. 22 prin care este anuntat ca exact i s-a desfacut contractul de munca (decizie care intra in vigoare o luna mai tarziu). Spectaculos moment sa afli ca esti reangajat si dat afara in aceeasi zi.

Cum a reusit dl Nuta sa isi provoace asemenea trairi? Din greseala, stimati cititori! Greseala a comis-o cu doi ani inainte, cand a semnalat conducerii hidrocentralei faptul ca firma VA TECH isi bate joc de reparatia grupului 6 al hidrocentralei.

Concret, dl inginer Nuta a produs un memoriu in care pe de o parte evoca avariile grupului – avarii care au avut ca efect scurgerea a peste 3 tone de ulei in Dunare – iar pe de alta parte semnala faptul ca se impune amendarea contractului cu firma elevetiano-austriaca.

Ba, mai mult, nesimtitul a reusit sa supere pe toata lumea scriind negru pe alb ca exista deficiente de proiectare si de executie, probleme pe care le mai semnalase anterior si el si un alt inginer, dl. Adrian Simedru. Daca dl. Simedru avea o varsta care il facea mai usor pensionabil (ceea ce i s-a si intamplat instantaneu), Nuta se cerea, practic, dat afara.

A, au mai fost vreo cativa reclamagii care fie nu mai sunt de gasit, fie au fost recuperati si imblanziti pe salarii grele de maestrul de ceremonii oculte al afacerii Portile de Fier – dl. Bogdan Buzaianu – pe la propriilei firme (Constantin Ionescu, azi la Paris, sau dl. Campianu, care este azi la Resita, intrata intre timp in proprietatea bandei Buzaianu). Semnalele au fost trase in 2001.

Azi, in 2005, grupul 6 este oprit, cu palele fisurate, dupa cum e si urmatorul reparat, grupul 5. De fapt, nici nu e important sa functioneze chestia asta de pe Dunare. Important este sa se cheltuiasca banii de prisos adunati de la noi, platitorii de facturi.