Compania Astra Asigurari a raportat, pentru anul 2004, un volum al primelor brute subscrise de 1.960,8 miliarde lei, din care o valoare de 1.940,9 miliarde lei a fost aferenta contractelor de asigurari generale, iar un total de aproape 20 miliarde lei a reprezentat veniturile din prime subscrise din asigurari de viata.

Rezultatele anuntate de Astra Asigurari situeaza compania pe locul patru in topul asigurarilor generale si pe locul cinci in topul companiilor care practica asigurari de viata si non-viata. Astfel, compania a inregistrat o crestere a volumului total de prime brute subscrise de 65% fata de anul 2003, cand nivelul a atins aproape 1.257 miliarde lei.

Asigurarile de raspundere civila pentru autovehicule (politele RCA si carte verde) au adus pentru Astra Asigurari un volum de prime subscrise de 1.003,4 miliarde lei. Daunele platite de companie in baza acestor contracte, pe tot parcursul anului trecut, au totalizat peste 385 miliarde lei.

Veniturile din prime subscrise aferente asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) au totalizat aproape 784 miliarde lei si au detinut o pondere de peste 40% din totalul primelor subscrise pentru asigurari generale. Asigurarile de mijloace de transport terestru au adus companiei venituri din prime subscrise de 362,4 miliarde lei.

Politele de incendiu si calamitati naturale au contribuit la veniturile totale cu 85,6 miliarde lei, asigurarile de raspundere civila cu 149,7 miliarde lei, asigurarile de credite si garantii cu 18,3 miliarde lei, iar asigurarile de accidente si boala cu 128,6 miliarde lei.

Din cele aproape 20 miliarde lei, care au reprezentat venituri din prime subscrise pentru asigurarile de viata, un total de 14 miliarde lei a reprezentat volumul primelor subscrise pentru asigurarile de viata legate de investitii.

Daunele platite de Astra Asigurari in baza politelor de viata au totalizat 3,2 miliarde lei, din care 1,7 miliarde lei au fost aferente asigurarilor de viata legate de investitii.

La nivelul intregului portofoliu de contracte - asigurari de viata si generale -, compania a platit, in 2004, daune in valoare totala de aproape 715 miliarde lei.

La finele anului trecut, capitalul social al Astra Asigurari se situa la aproape 1.575 miliarde lei. Compania detine o retea de 150 de sucursale si agentii in toata tara si un portofoliu de produse ce cuprinde peste 60 de tipuri de contracte de asigurari.

Actiunile Astra Asigurari sunt listate pe Bursa Electronica Rasdaq, iar ultima cotatie pentru acestea, inregistrata in 28 februarie, a fost de 40.000 lei/titlu.