O fosta Miss Univers a dovedit ca are un IQ mai mare decit un specialist in fizica nucleara, dind astfel peste cap planurile unei televiziuni din Slovenia care pregatea o emisiune de divertisment in care sa demonstreze ca modelele sint doar niste fapturi frumose, fara prea mult creier.

Iris Mulej (22 de ani), care a renuntat la scoala la 16 ani pentru a deveni model, a trecut cu brio mai multe serii de teste logice, de matematica si rezolvare a problemelor, in baza carora s-a stabilit ca are un IQ de 156 de puncte.

Fata fusese selectata pentru a participa la primul episod, nu doar pentru ca in 2002 a cistigat concursul Miss Univers, ci si pentru ca in ultimii ani aparuse frecvent in presa mondena cu declaratii socante, cum ar fi aceea ca viseaza sa faca sex cu un barbat si trei femei in acelasi timp.

"Si-au dat seama ca nu pot face o emisiune in care sa isi bata joc de modelele proaste, in momentul in care s-a dovedit ca ea este mai desteapta decit toti cei care participau la acel program", a comentat purtatorul de cuvint al agentiei de modele care o reprezinta pe Iris.