Razboiul dintre Gigi Becali si George Copos, declansat imediat dupa ce ultimul a fost numit vicepremier in Guvernul Tariceanu, atinge cota cea mai inalta chiar inaintea disputei directe dintre echipele celor doi.

Ieri, patronul Stelei l-a amenintat pe omologul sau ca nu-l va lasa sa intre pe stadionul din Ghencea la partida de diseara.

"Ce rost are sa vina daca noi n-avem prietenie? Ce sa fac, sa fiu un om fals, sa ma duc sa dau mina cu el la loja? Sa-si vada de treaba lui, eu nu ma duc la el in Giulesti, sa nu vina nici el la mine.

Sa nu-l prind prin Ghencea ca nu-l las sa intre la loja, sa se duca eventual in mijlocul galeriei Rapidului. A spus ca sint frustrat, l-a mincat limba, acum il costa", a spus Becali.

"Ii urez sanatate lui si familiei lui! Atit, pentru ca, in general, eu nu vorbesc cu ursii"

George Copos

Le-a taiat din prima

Gigi Becali a spus ca le va oferi jucatorilor in caz ca vor cistiga titlul cite 10.000 de dolari, desi la inceputul sezonului le-a promis dublu. Este pentru a doua oara cind Becali le taie din bonusuri fotbalistilor, dupa calificarea cu Valencia, Radoi si compania primind cu 6.000 de dolari mai putin decit li se comunicase initial.

/ Dan Udrea

Contracte de 5 milioane lei pentru fiecare stelist!

Patronul ros-albastrilor a spus ca se va retrage din toate functiile oficiale de la Steaua. Motivul? "Am multi dusmani si sint vinat. Vor incerca sa-mi gaseasca nod in papura.

Acum, au aparut noi legi, iar eu nu sint contabil, pot sa semnez ceva si contabilul sa greseasca, iar atunci trebuie sa raspund, ca presedinte al Consiliului de Administratie.

Voi pune presedinte un om de specialitate", a explicat Becali, care si-a pus jucatorii sa semneze ca sint de acord sa joace pe contracte de cite 5 milioane de lei, el urmind sa-i plateasca sub forma de imprumut, varianta care ocoleste impozitarea. / Dan Udrea

Amendati de Liga

Comisia de Disciplina a FRF a amendat ieri clubul din Ghencea cu suma de 1.400 de euro pentru ca la derby-ul cu Dinamo un spectator a intrat pe teren dupa ce ros-albastrii au marcat golul din minutul 10, dar si pentru ca geamurile autocarului oaspetilor au fost sparte in incinta arenei. / Dan Udrea

„Se vor incuraja blaturile"

Gigi Becali s-a aratat ieri revoltat de decizia Adunarii Generale, care a aprobat trecerea la un sistem cu 18 echipe in Divizia A din sezonul 2006-2007: "Era bine cu 16, si-asa nu au murit blaturile, desi s-au cam terminat cit de cit. Cu 18 se vor incuraja meciurile strategice.

N-avem bani, fotbalul este sarac, dar marim numarul de echipe, ce-i asta? Nu pot sa inteleg ce au vrut sa faca. Peste un an, cind or incepe blaturile, revenim la 16". / Dan Udrea

Manusile lui Hamu pleaca la Navodari

Concursul "Scor corect" de pe www.gsp.ro a fost cistigat de Ionut Strungariu din Navodari. Au fost 19.130 de voturi, dintre care 1.650 au indicat scorul exact al derbyului Steaua - Dinamo, 1-0, cistigatorul alegind manusile lui Hamutovski. Banderola de capitan a lui Florentin Petre se va reporta pentru un alt concurs.

„Sint alaturi de voi"

George Copos i-a vizitat luni seara pe jucatori si le-a spus ca ii sustine indiferent de rezultatul din Ghencea

Radu Oprisan, Cristian Zagaradniuc

George Copos a fost furios dupa meciul din Cotroceni. I-a criticat pe jucatori, pe antrenorul Razvan Lucescu, pina si pe presedintele Dinu Gheorghe. Luni seara el a mers in vizita la Pro Rapid, unde a vorbit cu jucatorii, spunindu-le ca are incredere in ei.

L-a luat deoparte pe Burdujan si i-a spus: "Pina acum nu credeam in tine, dar mi-am schimbat parerea".

-Domnule Copos, v-a trecut supararea?

-Am fost la baieti si am vorbit cu ei, le-am spus ca ii sustin total.

-Dupa meciul cu FC National nu aveati aceeasi parere.

-Cred in ei, chiar daca dupa meci i-am criticat.

-Ati vazut derbyul Steaua-Dinamo?

-Da, si mi-am dat seama ca Rapid joaca mai bine decit amindoua echipele. De aceea ii sustin indiferent de rezultatul din Ghencea.

-Veti sta din nou cu suporterii, la peluza?

-Nu stiu daca ma duc la peluza, dar nu asta e important. In Cotroceni m-am simtit extraordinar, am stat linga un rapidist in virsta de 83 de ani, care mi-a povestit o sumedenie de lucruri frumoase. Mi-am dat seama ca nu am spus degeaba "Rapid e farmecul vietii".

3-0, scor periculos

Jucatorii rapidisti au depasit "momentul FC National" si au inceput sa glumeasca pe seama acestei partide. "Pina acum era in fotbal o vorba, ca 2-0 e scor periculos.

Uite ca noi am aratat ca 3-0 e un rezultat si mai periculos, niciodata nu poti fi sigur ca esti invingator", a glumit Maldarasanu. Vasile Maftei este de parere ca "niciodata nu se mai poate repeta o asemenea prostie".

Intrebat ce le va spune jucatorilor sai daca vor conduce cu 3-0 si astazi, Razvan Lucescu a replicat: "Sa conducem noi cu 1-0 si e in regula".

„Si lor le va fi greu"

Intrebat cit de important este meciul de astazi pentru rapidisti, presedintele Dinu Gheorghe a replicat ca o victorie a Stelei poate decide soarta campionatului in proportie de 75 la suta. "Oricum, si ei se tem de meciul acesta, nu se asteapta la un amical cu Mogosoaia, fiti siguri", a mai spus conducatorul rapidist despre adversari.

Referitor la declaratiile lui Gigi Becali, care a zis ca George Copos nu are ce cauta in Ghencea, Dinu "Vama" a replicat: "Gigi glumeste destul de mult. Trebuie sa ne respectam".

Spun ca ar juca si gratis

Jucatorii rapidisti au ca prima in eventualitatea unei victorii 3.000 de dolari, fara nici un bonus suplimentar. "E o prima normala, stabilita prin Regulamentul de Ordine Interioara. Eventualele plusuri le vor primi la vara, daca isi indeplinesc obiectivul", a spus presedintele Dinu Gheorghe.

"Nu e vroba de bani la un astfel de meci, am fi jucat si pe gratis. Daca pierzi, nu contezi", este de parere Vasile Maftei.