Directorul de stiri de la Prima TV, Dan Dumitru, a facut marti seara, la orele 18.00, o declaratie oficiala, la Palatul Cotroceni. El a declarat ca a fost contactat telefonic marti, in jurul orelor 15.00, de un reprezentant al rapitorilor, iar apoi a ascultat o inregistrare cu cei trei ziaristi rapiti, care au reiterat apelul prezentat vinerea trecuta si de postul Al Jazeera.

Aceasta inseamna ca ziaristii sint in viata, si cer autoritatilor retragerea trupelor romanesti din Irak.

In mesaj, Marie Jeanne a spus ca este jurnalist la Prima TV si ca inregistrarea este destinata acestui post de televiziune.

"Era un apel facut de fiecare din cei trei ziaristi, pentru ca opinia publica sa determine autoritatile sa ia o decizie. Din punctul meu de vedere acest mesaj a fost o usurare, pentru ca dovedeste ca exista comunicare cu rapitorii", a spus Dan Dumitru.

Mesajele celor trei ziaristi sint disperate, ei cerind ajutorul poporului roman pentru a fi eliberati.

Marie-Jeanne Ion a facut apel la poporul roman sa le salveze viata: "Sunt un jurnalist roman de la Prima TV din Bucuresti. Acesta este un mesaj pe care l-am inregistrat special pentru postul meu si va rog difuzati asta. Este adevarat ca presedintele roman are chiar acum discutii cu rapitorii, dar oficialitatile romane nu sunt de acord sa implineasca cererea rapitorilor".

Dan Dumitru a refuzat sa faca orice alt comentariu, el fiind chemat marti la Cotroceni, la intrunirea celulei de criza.

Presedintele Traian Basescu a cerut reunirea celulei de criza la orele 15.00, dupa ce s-a intors din Timis. La reunire au participat toti sefii de redactii din mass-media centrale.