Oltenii au invins in derby-ul cu Petrolul, Ceahlaul s-a detasat, iar in seria a III-a verdictul s-a aminat. Cu sase etape inainte de tragerea cortinei, primele doua serii ale Diviziei B si-au stabilit liderii, Ceahlaul si Universitatea Craiova fiind foarte aproape de revenirea in prima liga.

Deznodamintul este inca asteptat in seria ardeleana, acolo unde Gaz Metan se bate cu FC Bihor, Liberty Oradea si „U" Cluj pentru a dribla in Divizia A. Dupa victoria cu 1-0 de la Ploiesti, Universitatea Craiova are un avantaj de 11 puncte, ceea ce l-a facut pe Ovidiu Stinga sa declare: „Cred ca 95 la suta ne putem considera promovati".

Mult mai vorbaret, patronul Universitatii, Adrian Mititelu, a comentat: „Le-am demonstrat ca sintem cei mai buni. Acum au vazut ca nu am cistigat numai prin blaturi". In schimb, antrenorul Petrolului, Valeriu Rachita, a declarat ca echipa sa va continua sa lupte pentru locul doi: „Putem considera Universitatea promovata.

Chiar daca reuseam o victorie, tot oltenii pastrau prima sansa. Ne concentram pentru locul doi". Partida a fost precedata de incidente, fanii Petrolului spargind unul dintre geamurile autocarului Universitatii, desi acesta era pazit de jandarmi.

Pentru a face deplasarea la stadion, oltenii au plombat gaura cu o patura luata de la hotel, iar in timpul meciului, soferul a pus o folie de plastic in geam. Nervii s-au dezlantuit la final, prahovenii aruncind cu pietre pe teren si solicitind demisia conducerii.

Pumni in nasul jurnalistilor

Incidente grave s-au petrecut si la Botosani, unde Ioan Margineanu, directorul sportiv al formatiei FC Brasov, a agresat un jurnalist care a vrut sa-l intervieveze. Dupa modelul brevetat de Marian Iancu, el l-a scuipat, l-a imbrincit si a incercat sa-l loveasca, ziaristul fiind salvat din miinile oficialului brasovean de un „valutist".

Margineanu s-a linistit abia dupa ce patronul Ioan Neculaie l-a amenintat: „Daca mai scoti un cuvint, te dau afara". Gazdele au acuzat arbitrajul lui Balaj, care a acordat doua penalty-uri pentru oaspeti. Incidentele s-au propagat si in tribune, autocarul brasovenilor parasind stadionul dupa interventia jandarmilor.

Citeste articolul complet in Cotidianul