Analistul Silviu Brucan a fost operat la Spitalul Clinic Universitar din Bucuresti, dupa ce a suferit un anevrism de aorta abdominala. Doctorii au explicat ca este vorba de o dilatare a aortei care distribuie sange in tot corpul.

Directorul medical Spitalul Universitar, Catalin Carstoiu, a declarat intr-o conferinta de presa, duminica seara, ca in timpul operatiei s-a constatat ca leziunile sunt mai mari decat se estimase ceea ce a determinat starea critica a pacientului spre finalul operatiei.

Horia Muresan, chirurg cardiolog a explicat ca aorta pacientului care in mod normal trebuie sa fie de 25 mm, s-a dilatat foarte mult, pana la 7 cm.

El a spus ca este vorba de un anevrism dureros si ca Brucan este acum la terapie intensiva, dupa ce i-a fost montata o proteza vasculara.

Dupa operatie, starea lui Silviu Brucan s-a mai ameliorat si acum este stabila au anuntat medicii.

Interventia chirurgicala a inceput, duminica, in jurul orei 10 si a durat sapte ore.

Silviu Brucan are 90 de ani si a fost ambasador al Romaniei in Statele Unite (1955) si la ONU (1959-1962). El este unul dintre semnatarii Scrisorii celor sase demnitari comunisti, un protest adresat in 1989 lui Nicolae Ceausescu.

Dupa revolutia din 1989, analistul politic este cunoscut publicului larg ca invitat permanent al emisiunii "Profetii despre trecut", de la ProTV.